Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Oni vas uvijek “pročitaju”: Konobar savjetuje šta ne raditi na prvom sastanku

Preuzmite sliku

Konobari i šankeri vas posmatraju od trenutka kada uđete u kafić, sve do one pomalo neprijatne situacije kada razmišljate da li bi trebalo sami da platite račun, podijelite ga ili prepustite partneru da to uradi.

Prvi sastanak može da bude potpuni promašaj ili potpuni pogodak, a dosta zavisi od vas.

Oni znaju i šta radi onaj koji ostane sam za stolom, kada djevojka ode u toalet da popravi šminku, ili kada je ona “dokona” čekajući da se momak “olakša”.

Zato, pažljivo čitajte.

“Ukoliko osoba sa kojom ste izašli na sastanak želi da podijeli račun, pristanite na to. Kavaljerstvo je divno, ali ne možete nekoga prisiliti da se tako ponaša, jer u suprotnom možete dovesti sebe u veoma neprijatnu situaciju”, kaže jedan američki konobar.

 • On poručuje muškarcima da nikako ne poručuju hranu umjesto djevojke.

  “Ako dečko poruči hranu ili piće i za vas, a da vas prije toga ne pita šta želite, očekujte dug i nimalo interesantan sastanak. Momci, u redu je da naručite i za damu ukoliko ste prije toga razgovarali sa njom o tome, u suprotnom, to nikako ne bi trebalo da radite!”

  Savjet djevojkama u vezi sa garderobom: “Da, znam, lijepo vrijeme je pred nama i vi imate savršene noge koje želite da pokažete ekstremno kratkom suknjom ili haljinom, ali imajte na umu da postoji vjerovatnoća da u baru ili kafiću sjednete na visoku, barsku stolicu, pa možete da otkrijete više nego što želite. Budite svjesne kakav signal šaljete na taj način.”

  Kako ćete znati da mnogo pričate? “Da li ste već popili piće, a od druge osobe niste čuli nijednu riječ? Da, mnogo pričate. Konverzacija treba da bude kao dobar seks: učestvuju obje strane!”

 • Konobar savjetuje i da pazite šta naručujete. Crveno vino može lako da vam ostavi privremene fleke na zubima, a određenom hranom, poput špageta, možete se lako isflekati i izgledati neuredno. Ukoliko baš ne možete da odolite naručivanju ovog pića ili hrane, barem s vremena na vrijeme idite do toaleta da provjerite imate li “neželjenih tragova” na sebi.

  “Nemojte da odustanete samo zato što vam se ne sviđa kako izgleda osoba sa kojom ste izašli na prvi sastanak. Jednom sam vidio djevojku koja je zbog toga ‘eksirala’ svoje piće i izletjela napolje. Kada već odvojite vrijeme da odete sa nekim na dejt, barem dajte sebi šansu da ga upoznate, iako vam na prvi pogled ne izgleda pretjerano privlačno.”

 • Na kraju, konobar damama savjetuje da naruče ono što zaista žele, a ne ono što misle da bi trebalo. “Viđao sam djevojke koje su poručile salatu i sve vrijeme je nezainteresovano prevrtale po tanjiru. Pored toga što će se ta hrana na kraju baciti, zar ne želite da vas potencijalni dečko zaista upozna i vidi šta i kako jedete?” (mondo.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,