Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ona čeka šesto dijete a ima ovakvo tijelo: Ovo je njena tajna (FOTO)

Preuzmite sliku

Tridesetpetogodišnja Sharny Kieser majka je petoro djece. Prije tri mjeseca saznala je da će postati mama i šesti put, ali kada je pogledate nikada ne biste rekli da je to tako. Evo u čemu je njena tajna.

Iako se odlično osjeća u šestoj trudnoći, drugo stanje nije joj oduvijek lako padalo. Tokom prve trudnoće, ugojila se čak 30 koligrama, imala česte mučnine, nezdravo se hranila, a kasnije i patila od postporođajne depresije. Sharny kaže da se tokom ranijih trudnoća osjećala jako loše, umorno i da je imala bolove u nogama.

– Imala sam osjećaj kao da ne mogu da stojim na nogama i nakon četvrte bebe odlučila sam da uzmem stvar u svoje ruke. Tada sam smršala 30 kilograma, rekla je Sharny.Odlučila je da promijeni način života i svoju petu trudnoću, a sada i šestu proživljava na daleko drugačiji način. Sharny svoje posljednje dvije trudnoće naziva “fit trudnoće”

– Tokom svoje prve četiri trudnoće plašila sam se da vježbam, jer sam mislila da ću povrijediti bebu. Kada sam ostala trudna peti put odlučila sam da sve promijenim, objašnjava Sharny.

Počela je redovno da vježba i zdravo da se hrani, pa su jutarnje mučnine koje su je mučile do tad, postale prošlost. Nije bilo ni postporođajne depresije, pa je odlučila da isti recept primjeni i šesti put

Sharny je sada u 14 sedmici trudnoće, ali ovaj put sve joj je mnogo lakše nego ranije. Ona se sad trudi da više vremena provodi u prirodi, da se igra sa djecom, hrani zdravije, ali ovog puta ne preskače teretanu i odlazi redovno na trčanje. Ono što je bila njena rutina prije trudnoće, ostala je i tokom trudnoće. I dalje pije smoothije za doručak, jede salate i voćne sokove.

– Najveća razlika između trudnoća u kojima sam se jako ugojila i fit trudnoće je to što ovog puta nisam upadala u iste zamke. Bolje se osjećam kada vježbam, tvrdi Sharny. (zena.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje