Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Oduševila svijet: Usvojila četiri kćerke preminule drugarice

Preuzmite sliku

Kada je samohrana majka Elizabeth saznala da ima tumor na mozgu, odmah se zabrinula šta će se desiti njenim kćerkicama, ali u tom najtežem trenutku imala je podršku svoje prijateljice.

 • usvojila-kcerke-preminule-drugarice2
 • Kada je Elizabeth Diamond u augustu 2014. dijagnostikovan tumor na mozgu u poodmakloj fazi, zabrinula se šta bi moglo da se desi njenoj djeci ukoliko ona umre.

  Njena najbolja drugarica Laura Ruffino, sa kojom se druži od 5. razreda osnovne škole, obećala joj je da će da usvoji njene 4 djevojčice ako se desi ono najgore.

  “Rekla mi je: “Ako mi se išta desi, želim da se pobrineš da sa mojim djevojčicama sve bude u redu”. Odmah sam pristala na to. Kako je postajala sve slabija, možete da zamislite koliko sam se bojala za njenu djecu i to što će ostati bez majke”, izjavila je Lora.

  Do toga je nažalost i došlo, a Laura je svoje obećanje dato samohranoj majci Elizabeth i ispunila u aprilu ove godine, kada je njena najbolja drugarica preminula.

  “Prije 10 godina nisam mogla ni da zamislim da će mi ovako izgledati život. Ali kada dobijete ovakav izazov, morate da ga prihvatite i date sve od sebe”, rekla je Laura.

  Njena porodica je učinila sve što je mogla kako bi se Elizabethine kćerke osjetile dobrodošlima. Ruffinovi su se sada “udvostručili” – Lora sa suprugom već ima dvoje djece, a čim su čuli za njihovu priču, dobri ljudi iz lokalne zajednice u Ohiu organizovali su se kako bi im pomogli koliko god mogu. (super zena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje