Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Odrezao nokte nakon 66 godina: Nijedna žena se nije htjela udati za mene

Preuzmite sliku

Sa 82 godine, održavanje noktiju mu je postalo teško. Nijedna žena nije se pristala udati za njega jer su smatrale nokte prljavima. Puštao ih je više od pola stoljeća…

Puštam nokte na jednoj ruci od 1952. godine, tako da je to sad 66 godine puštanja. Shridhar Chillal iz Indije je 2014. godine postavio novi Guinnessov rekord za najduže nokte na jednoj ruci – ikad. Ukupna dužina noktiju na jednoj ruci je 909,6 centimetra. 

– Kad sam bio u školi profesor nas je istukao jer je moj prijatelj strgao nokat. Pitali smo ga zašto to zaslužuje batine, a on nam je odgovorio da nismo svjesni koliko truda je uloženo u duge nokte (koje je on imao) dok ih sami ne počnemo puštati – ispričao je.

– I to je postao izazov. Ali, kako su rasli nokti, tako su rasli i problemi. Svi su se tome protivili, a ja sam odlučio nikad ne odrezati nokte – objašnjava.

– Kasnije niko u porodici nije želio prati moju odjeću, a nisam mogao ni dobiti posao zbog noktiju – priča.

  • Priča da nikako nije mogao naći ženu, a ako bi roditelji i pristali, djevojke su bile šokirane jer se nisu željele udati za nekoga koga su zbog noktiju smatrale prljavim, prenosi 24sata.hr.

    – Prvo što moram napraviti je naučiti ruku staviti u normalni položaj, što zbog noktiju nisam mogao godinama. Nisam je mogao pomicati.

  • Sa 82 godine, održavanje noktiju mu je postalo teško. Ali odrezao ih je i prodao muzeju Ripley’s Believe It or Not!, a izlažu se u New Yorku i Amsterdamu.

    Odlučio je odrezati nokte 2018. godine. Kaže da je bio uzbuđen, ali i tužan, jer je zbog svojih noktiju bio lokalna zvijezda, kuriozitet zbog kojeg su ga ljudi na cesti zaustavljali. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,