Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Odlični make-up trikovi za sve one koji nose dioptrijske naočale

Preuzmite sliku

Nakon što izaberete stil naočala, na red dolazi šminkanje i isticanje oka u skladu s okvirom.

Iako su oči pomalo sakrivene, sakriva ih i odbljesak stakla, lijepo će ih istaknuti posebni tonovi koji pašu uz boju oka ili su u kontrastu s njime.

Kombinujte stil naočala sa stilom šminkanja

Ako volite naočale koje podsjećaju na retro look iz šezdesetih, najsigurnija opcija je crni tuš, koji je u skladu s okvirima, kao i šminkom koja je bila simbol te dekade. Slično je s ostalim varijantama, sklad je zagarantiran ako se make-up nastavlja na trend okvira.

 • Definišite liniju oka

  ,,Pošto naočale na određeni način prekrivaju vaše oko i čine ga manje vidljivim, iskoristite make-up kako biste ga naglasili. Ali ne treba vam previše nijansi sjena, radije istaknite trepavice i stavite tuš i na vanjski dio oka kako biste ga više istaknuli.”, predlaže slavni vizažist Pablo Rodriguez, kreativni direktor kuće Illamasqua.

  Pazite s tamnim sjenama

  ,,Pošto naočale rade sjenu na očima, ako stavite jako tamno sjenilo, sve skupa djelovat će još tamnije. Predlažem da, osim nijansi vašeg tena, koristite i pastele, čak i iza okvira moguće je igrati se nijansama.”, ističe Rodriguez za Marie Claire.

 • Sjajni tuševi i sjene

  Trendovi nam donose razne blistave teksture, koje i iza stakla djeluju fenomenalno. Osim sjenila s glitter efektima, tu su i razni zanimljivi tuševi sa sitnim šljokicama, koji će oku dati poseban sjaj. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,