Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Odgojna metoda ove mame podijelila internet: Sin nije htio pospremiti igračke, pa ih ona sve “bacila”

Preuzmite sliku

“Neću odgojiti dječaka koji ne poštuje žene. Pospremanje nije ‘mamin’ ili ‘ženin’ posao – ako si napravio nered, počisti za sobom”, kaže mama.

Majka petogodišnjaka i korisnica TikToka Tabatha u novoj je objavi otkrila odgojnu metodu kojom se koristi kada je u pitanju pospremanje dječje sobe i igračaka – i podijelila mišljenje ljudi.

Kako kaže, dva dana zaredom zamolila je dječaka da pospremi svoju sobu koju su preplavile igračke, a on joj je rekao da pospremi sama. “Uredu, rado ću to napraviti”, kaže mama, a zatim je uzela velike vreće za smeće i počela bacati igračke, prenosi Večernji list.

Na kraju videa pokazala je besprijekorno čistu sobu, ali i igračke koje je bacila u vreće.

“Neću odgojiti dječaka koji ne poštuje žene. Pospremanje nije ‘mamin’ ili ‘ženin’ posao – ako si napravio nered, počisti za sobom”, kaže mama s kojom se ipak neki nisu složili smatrajući da je pretjerano stroga i ekstremna u učenju sina životnim vrijednostima.

@tabathamarieI hated seeing the look on his face when he seen his room. It hurt me just as much but my babies will not be disrespectful #parenting #fyp #foryoupage

♬ original sound – Tabatha Marie

“Naravno da mi je bilo žao vidjeti njegov izraz lica kada je shvatio šta sam napravila, ali ne želim da se tako ponaša i morao je naučiti lekciju”, objasnila im je majka.

Neki roditelji savjetovali su joj da ne poduzima tako stroge mjere jer je dječak još malen. “Radije počni pospremati s njim, pa ga pusti da odradi posao do kraja sam. Ovo neće imati djelovanje kakvom se ti nadaš.”

Ipak, bilo je i onih mama koje su je podržale rekavši da istu metodu koriste sa svojom djecom. Tabatha, kao i druge mame, igračke zaista ne bacaju, već ih samo stave u vreće za smeće kako bi naučile djecu da trebaju pospremati nered. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,