Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Odaberite najbolju nijansu laka za svoj ten

Preuzmite sliku

Ponuda lakova je vrlo bogata, a proljeće poziva na vesele tonove, koji nisu uvek baš najprikladnije rješenje.

To što vam se određena nijansa dopada, ne mora da znači da pristaje vašem tenu i sveukupnom izgledu. Složit ćete se da je nekada bolje igrati na kartu klasike i pronaći ekvivalent beloj košulji i crnom blejzeru u ormaru, koji su sinonim za stil i trajanje. Ovo su preporuke stručnjaka iz ove oblasti.

Svijetao ten

Vama najbolje pristaju nježni pink tonovi, zatim nude nijanse koje imaju pink podton, ili boja slonovače. Također, možete se odlučiti i za hladnije sive tonove, a ukoliko volite kontrast, onda i za crvene sa plavim podtonom.

 • Topao ten

  Ako volite bijelu boju, onda je takav lak jedna od opcija, jer će istaći nokte u odnosu na ten. Pored bijele, nećete pogriješiti ni ako odaberete bež i njoj približnu nijansu. Za razliku od dama svetlije puti, vama dobro stoje sivi lakovi sa maslinastim podtonom, kao i crveni sa narandžastim.

 • Taman ten

  Karamelroze nijansa ističe ljepotu noktiju dama koje imaju taman ten, i pružaju svjež izgled. Kada su u pitanju nude nijanse, one su takođe odličan izbor, ali razmišljajte u pravcu boje cimeta. Sivi lak je specifičan i važno je da ima svetloljubičastu notu, a odabir ljubičastih nijansi brusnice otvoriće ten. Sa liste prijedloga ne treba izostaviti crvenu boju koja naginje ka burgundi tonovima. (Citymagazine)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,