Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Očistite zagorenu tavu za samo pola sata koristeći tablete za mašinu posuđa

Preuzmite sliku

Domišljata žena potražila je na Facebooku savjet kako očistiti tavu i vratiti joj besprijekorni sjaj. Objavila je i fotografiju tave.

,,Može li mi itko sugerisati najbolji i najlakši način za čišćenje zagorene tave?, pitala je u grupi Clean, Declutter, Organise Your Home UK . Mnogi su joj se javili dijeleći svoje savjete i ideje koje su uključivale sve od soli do rabarbare. Ali tada su joj se javili ljudi sa ključnim savjetima.

 • ,,Uzmite tabletu za mašinu posuđa i stavite u tavu da upije zagorenu hranu.”, napisao je jedan član.
  ,,Definitivno tableta za mašinu. Napunite tavu do pola vodom, zakuhajte i ostavite krčkati desetak minuta. Radila sam to nekoliko puta i to je u potpunosti očistilo sve moje tave”, komentisala je druga žena.

  Žena je kasnije objavila fotografiju njene tave koja je sad izgledala kao da je nova i uspjela joj je vratiti prijašnji sjaj.

  ,,Hvala svima na sugestijama. Koristila sam tabletu za mašinu i stavila je u proključalu vodu. Rezultat nakon samo pola sata možete vidjeti na fotografijama.”, zahvalila se. I ostale čitateljice su komentisale kako tablete za perilicu odlično čiste, a jedna je čak uspjela zahvaljujući njima spasiti tavu u kojoj je zagorjela riža. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,