Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Obrij se nježno: Sastojak iz kuhinje za noge glatke i meke poput svile

Preuzmite sliku

Maslinovo ulje, jedna od omiljenih nam namirnica, u kuhinji je možda dobila konkurenciju u obliku kokosova ulja, ali ako je vjerovati modnim blogericama, njegova uloga u kupaonicama je sve veća.

Da stručnjaci hvale maslinovo ulje i koristi koje od njega imamo nije ništa novo.

Osim toga, stoljećima se ono koristi u ženskim ritualima ljepote. Navodno se Kleopatra kupala u njemu, a može se koristiti i za liječenje niza problema s kožom i kosom jer je puno antioksidansa koji su odlični u borbi sa štetom koja nastaje kao posljedica agresora iz okoliša kao što su razna onečišćenja, UV zrake i svakodnevni stres.

 • Osim što ga koriste da im kosa i koža budu sjajne i glatke, žene su maslinovo ulje sada počele upotrebljavati i za depilaciju, odnosno brijanje nogu.

  Kod maslinovog ulja je bitno i da ono neće blokirati pore ili uzrokovati akne, ali i to da sve je prirodno.

  Mnoge blogerice na svojim blogovima, forumima i YouTube kanalima nabrajaju prednosti ovog prirodnog ulja kod brijanja.

  Ukoliko se i same odlučite provjeriti jesu li u pravu kad kažu da su im noge glađe i mekše nego su ikad bile, i bez bilo kakvog osipa kakav se zna javiti nakon brijanja, pripremite peškire i budite oprezne jer situacija je skliska. Jednom rukom vaše noge premažite uljem, a pripazite da vam ona u kojoj držite britvicu ostane suha jer bi vam mogla kliziti iz ruku. (zadovoljna.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,