Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oborila rekord i postala najmlađa osoba koja je obišla cijeli svijet

Preuzmite sliku

Alexis Rose Alford, poznata i kao Lexie Limitless, Amerikanka je koja je uspjela da obiđe sve i jednu zemlju svijeta, sa samo 21 godinom, te uđe u Guinnessovu knjigu rekorda, kao najmlađa osoba kojoj je ovo pošlo za rukom, piše riopricesaputovanja.com.

Iako se ovaj podatak čini gotovo nestvarnim, evo kako Lexie objašnjava sav proces koji se desio.

“Završila sam srednju školu dvije godine ranije, a već sa 18, sam završila faks. U tom trenutku, proputovala sam 72 zemlje, najviše zahvaljujući činjenici da su moji roditelji imali turističku agenciju. Tada sam dobila ideju da bih mogla da oborim ovaj rekord i obiđem sve zemlje svijeta. ”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lexie Alford (@lexielimitless)

“U početku, jednostavno sam željela da vidim do kojih granica mogu da idem, šta želim u životu, te jednostavno da proputujem što više. Shvatila sam vremenom da to što radim, inspiriše ljude oko mene, posebno mlade žene, jer sam ja, ipak bila, solo ženski putnik. Tada sam odlučila da pokažem svima da svijet nije tako strašan kao što ga mediji prikazuju i da ljubaznost postoji svugdje.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lexie Alford (@lexielimitless)

Ono što bi sad vjerovatno mnoge ljude zanimalo je, kako je Lexie uspjela da isfinansira sva svoja putovanja i da u 3 godine, obiđe čak 120 zemalja. Evo šta ona kaže na to.

“Sama plaćam sva svoja putovanja. Iako sam imala nekoliko saradnji sa par kompanija, nikada nisam imala oficijelno sponzorstvo. Međutim, uvijek sam znala da želim da putujem i kao mala, sa nekih 12 godina, počela sam da radim razne poslove, kako bi uštedila novac, a sa tim novcem, putovala sam prvih godinu i po dana.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lexie Alford (@lexielimitless)

Nakon toga, radila sam kao konsultant za putovanja u našoj porodičnoj agenciji kada sam bila u Kaliforniji, kao i fotograf i bloger dok sam bila na putovanju. Uvijek se trudim da dosta istražim svako mjesto u koje idem, da nađem jeftine hotele ili da im ponudim sadržaj na svojoj stranici, u zamjenu za besplatan smještaj.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lexie Alford (@lexielimitless)

Više o ovoj djevojci i njenim putovanjima, možete vidjeti na njenom Instagram nalogu(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje