Četvrtak, 24. Oktobar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Obogatite svoj život u samo 60 sekundi

Svi ponekad imamo loš dan, i kad dođu takvi dani vrlo je važno imati as u rukavu koji će nam pomoći da od lošeg dana napravimo fantastičan dan. 

S vama ćemo podijeliti nekoliko trikova kako da popravite svoje raspoloženje u samo 60 sekundi.

Napišite na papirić koje kvalitete posjedujete

Imate li i vi ponekad osjećaj da bi vam godio kompliment ili par riječi podrške od nekog? A zašto taj neko ne bi baš vi bili? Napišite sve svoje kvalitete koje volite kod sebe na papirić i stavite ga u novčanik. Svaki put kad ga otvorite, vidjet ćete šta piše na listi. Pored toga, svaki put i kad vam bude trebala riječ utjehe, ona će vas čekati u novčaniku. Najbolje od svega je, ne da će vas samo oraspoložiti nego će i vaše samopouzdanje skočiti.

Pokažite partneru koliko vam znači!

Zagrljaj podiže razinu hormona koji u organizmu stvara osjećaj sreće i zadovoljstva. Ovaj osjećaj trajat će tokom većeg dijela dana pa je poželjno da se grlite kad god za to imate priliku. Pošaljite mu poruku u kojoj ćete mu reći što volite i cijenite kod njega ili ga podsjetite na neki lijepi trenutak koji ste proveli zajedno. To će unijeti pozitivnu energiju u njegov dan. Obradujte ga omiljenim pićem ili čokoladom, bez ikakvog povoda. Ovakva sitna iznenađenja veoma su važna za razvoj veze, piše Cosmopolitan.hr

Poboljšajte atmosferu na poslu!

Svima nam je poznato koliko je važna atmosfera na poslu. Upravo zbog toga pokažite zahvalnost svom šefu i kolegama. Obradujte ih s malom sitnicom, donesite jedan dan neki slatkiš na posao, ili jednostavno napravite svima kafu. Vrlo je važno da njegujete dobre odnose jer ste svi jedan tim.

Pošaljite tu poruku koju nikako da pošaljete!

Sigurno ste u životu izgubili kontakt bar s jednom osobom. Ponekad je bitno da i vi pređete preko ponosa i “prvi” se javite. Nemojte svijet gledati samo iz svoje perspektive, on je puno više od jedne strane. Nemojte dopustiti da sitnice kvare vaše odnose s dragim ljudima.

Najbolje od svega je što vam za sve ovo treba samo jedan mala minuta. U većini slučajeva nećete oraspoložiti samo sebe nego i druge. Zar nije dovoljan razlog da to uradite baš sad? (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje