Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

O ovim stvarima lažemo gotovo svi na društvenim mrežama

Preuzmite sliku

Možda je riječ i o najsitnijim promjenama, ali većinu profila krase nešto bjelji osmjesi, besprijekorna koža, sjajne oči, a možda i koja kila manje • Na Instagramu ili Facebooku ljubavne iskre ne prestaju frcati, a svaki je dan prava mala bajka

Društvene mreže poput Facebooka, a posebno Instagrama okružuju lijepe boje, zanimljive informacije i primamljive fotografije. Zahvaljujući nizu mogućnosti, filterima i dobrim kamerama, kojima s lakoćom možemo manipulirati svojim fotografijama, a time i cjelokupnoj slici svoga života, nekako se čini da svaki korisnik društvenih mreža vodi jedan besprijekoran život pun zabave i uzbuđenja.

 • selfie
 • Ipak, ne dajte se zavarati, jer se svi mi bar jednim djelom predstavljamo nešto boljima no što mi to zapravo jesmo.

  Izgled

  Možda je riječ i o najsitnijim promjenama, ali većinu profila krase nešto bjelji osmjesi, besprijekorna koža, sjajne oči, a možda i koja kila manje. Ne, to nije ništa čudno ni strašno, posebno zato što to radimo svi mi, ali činjenica je da svojim savršenim fotografijama “lažete” svakome ko vas odluči potražiti na jednoj od društvenih mreža, jer to nije vaša prava fotografija.

  Veze

  Na Instagramu ili Facebooku ljubavne iskre ne prestaju frcati, a svaki je dan prava mala bajka. Još uvijek očekujemo hrabri par koji će na svoj profil redovno objavljivati svoje rasprave o spuštanju WC školjke ili kao profilnu fotografiju staviti nesređenu jutarnju fotografiju u kućnim ogrtačima. Naravno, ničija veza nije savršena, ali to ne znači da to svih naših petstotinjak “prijatelja” mora znati.

  Izlasci

  Tvoji Facebook i Instagram prijatelji imaju toliko uzbudljiv život da se ponekad pitaš da li su se preselili na Ibizu. Niz fotografija sa zabava, događaja, koncerata, putovanja u prirodu ili finih restorana, svakodnevno ukrašavaju vaš (ili tuđi) “zid”, ali to ne mora značiti da se ludo provodite u svakom trenutku. Jedna fotka “ludog provoda”, koja je osvanula na internetu dan nakon, ne znači da tu večer niste požalili što se izašli i razmišljali o tome kako bi možda bilo bolje da ste izlazak zamijenili s druženjem uz dobru knjigu u svom udobnom krevetu.

  Putovanja

  Svi volimo one divne fotografije tvojih prijatelja koji se sunčaju na nekoj predivnoj egzotičnoj plaži ili uživaju na krstarenju u Francuskoj Polineziji. Život ponekad nije fer, zar ne? No, što je sa svim onim fotkama koje nisu završile na internetu? Činjenica je da se, negdje i nekako,

 • teretana
 • usred putovanja možda izgubila prtljaga, na aerodromu čekalo satima, let bio neugodan, a smještaj daleko gori od one privlačne sobice s reklamnih fotografija. Ne, to putovanje vjerovatno nije bilo idilično kao što se čini, ali smo se jako potrudili da to niko ne sazna.

  Teretana

  Slike u ogledalu s podignutom majicom ili bočicom vode (ili, za one malo nadobudnije, nekim najnovijim proteinskim napitkom) u teretani, na društvenim su mrežama postale pravi hit. Cilj ove fotografije baš i nije motivisati ljude na zdrav život, iako se to tako može činiti, ali stavimo li na fotografiju neku dobru motivacijsku rečenicu, niko neće primijetiti da samo suptilno želimo svijetu pokazati svoju zavidnu liniju i možda steći pokojeg obožavatelja. Ipak, nadamo se da u teretani u pauzama između svojih selfieja, odradite i pokoju minuticu treninga. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,