Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novogodišnje odluke koje će donijeti svaka žena koja drži do sebe

Preuzmite sliku

Svaki novi početak uvijek znači i nove želje, nadanja, očekivanja pa će tako sigurno i ovog puta, kada u ponoć Nova godina zakuca na vrata, svako od nas poželjeti da mu baš ta godina bude najbolja do sada.

Ipak, kako bi se mnogo toga i obistinilo, potrebno je da i vi sami umiješate pomalo svoje prste. Jer, vi ste krojač svoje sudbine. A sljedeće stvari poželjeće svaka žena koja drži do sebe.

Imajte ljubavi za sebe

Ukoliko ste tokom ove godine često bili melanholični i pomalo depresivni, jer vam se uporno ništa ne dešava na ljubavnom planu, onda je krajnje vrijeme da prva na listi vaših novogodišnjih odluka bude ona koja kaže da svu svoju ljubav poklonite sebi.  U sljedećoj godini pronađite vremena da radite ono što vas istinski ispunjava, udovoljite svojoj ženskoj prirodi i priuštite sebi opuštajuće tretmane. Otputujte sa prijateljima na novu zanimljivu destinaciju, idite češće u kino i pozorište, jer sve će vam to pomoći da zavolite sebe, a to automatski znači i da će vaša energija biti potpuno drugačija – primamljujuća i očaravajuća.

 • Ljubavna veza neka bude izbor, a ne cilj

  Ovo je veoma važna lekcija za sve slobodne dame pa je i ona jedna od moćnih novogodišnjih odluka koje znače nov i snažan početak iduće godine. Nikako ne bi trebalo da svodite sve svoje napore i htijenja na taj jedan cilj nad ciljevima, da pošto-poto nađete partnera, jer jedino što iz svega toga može da proizađe jeste frustracija. Ne, vi bi trebalo da ste svoji, usmjereni ka novim životnim dostignućima i nadogradnji svoje ličnosti, a ljubav se desi i onda  vi birate, u skladu sa svojim željama i vrijednostima (koje dijelite ili ne, sa potencijalnim partnerom) da li ćete ući u taj ljubavni odnos.

  Više samopouzdanja

  Novogodišnja odluka, koja je u principu u skladu sa svim ostalima ili iz njih proizilazi, jeste da steknete samopouzdanje. Ono zavisi od vaših dostignuća, na kojima je uvijek potrebno da vrijedno radite, kao i od vašeg vlastitog doživljaja sebe, a što ne bi trebalo da bude odgovor nikakvim spoljnim autoritetima koji vam propisuju neki savršen fizički izgled već odraz vašeg unutrašnjeg zadovoljstva. Zato, otkrijte šta je ono što vas kao jedinku čini srećnima.

 • Budite seksipilni

  Koliko god da je važna duhovna nadogradnja, nikako ne bi trebalo da zanemarite ni svoju seksualnost, a koja je važan dio ženske prirode. Otkrijte šta je to što čini da se osjećate privlačnom i udovoljite sebi izaberite boju ruža koja će naglasiti vašu senzualnost, ne ustručavajte se komada odjeće koji će komplementirati vašoj figuri, isprobajte nove trendove. Jednostavno, učinite sve da se osjećate seksipilno iznutra, jer to je ono što će djelovati poput magičnog štapića na sve koji se nađu u vašem okruženju.

  Ne budite u vezi samo da zadovoljite standarde okoline

  Samo zato što vam se prava ljubav još uvijek nije desila, ne znači da bi trebalo da pristajete na bilo kakve utješne nagrade. Naravno, ako vam neko prija, viđajte se sa njim, ali nikako ne pristajte da ulazite u neku vezu samo da biste se konačno oslobodili tutule “žene koja je sama”. Ne spuštajte svoje standarde, jer ih imate s razlogom. I bolje je biti sama nego biti sa bilo kim!

  Ne osjećajte se loše, jer niste u vezi

  Na kraju, ono što bi prije svega trebalo da odlučite, prije nego što Nova godina donese novi početak, jeste da je sasvim u redu što niste u vezi. Budite sretni sami sa sobom, jer ako niste, nećete biti srećni ni kada uđete u ljubavnu vezu. Pravu ljubav ćete sigurno jednom pronaći, a do tada: osmijeh na lice, glavu gore i uživajte! (minimagazin.info)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,