Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Novi makeup trend: Žele usne koje očaravaju

Preuzmite sliku

Žele usne su novi trend koji zaluđuje internet. Ovaj trend je veoma lako kopirati, a vaše usne će dobiti „sočan“ izgled koji će očaravati.

Šta su žele usne?

Žele usne označavaju obojene usne koje izgledaju sočno i hidratizovano. Iako deluje kao da je samo u pitanju velika količina sjaja za usne, to je trend koji već dugo postoji u korejskoj makeup rutini. Najjednostavniji opis ovog trenda jeste da usne izgledaju kao da ste upravo pojeli lizalicu ili sladoled. Ono što dodatno čini ovaj trend popularnim jeste naglasak na visokom sjaju kao završnom dodiru i usnama koje deluju sočno, ali prirodno.

Kako iskopirati žele usne?

Postoji nekoliko načina na koje možete postići žele usne. Jedan od klasičnih načina jeste da nanesete ruž za usne i zatim nanesete sjaj ili hidratantni balzam. Za detaljan savršen izgled počnite od unutrašnje donje usne i koristite mat ruža za usne i nanesite ga na centar usne. Zatim nježno zatvorite usne i pritisnite da biste bili sigurni da gornja usna dobija nagovještaj te nijanse. Potom četkicom ispravite konturu usana i nanesite sjaj. Budite oprezni da ne izmješate teksture jer bi trebalo da premažete usne da bi one izgledale nalik laku. Možete iskopirati ovaj trend u nekoliko boja i na nekoliko načina.

Crveno-narandžaste nijanse

Crvene, narandžaste i koralne nijanse su uvijek idealne za ljetnju vrelinu. Ove vatrene nijanse i blistavi sjaj su savršeni za svakodnevni izlazak. Naravno, uvijek možete da eksperimentišete i sa drugim bojama.

Usne visokog sjaja

Također možete da insistirate na sjaju više nego na bojama i nijansama. U ovom slučaju je nude makeup kao podloga savršen izbor, ali i nežna roze izgleda fantastično.

Usne sa više nijansi

Naravno, možete da se pogirate i sa ombre efektom. Možete za gornju usnu izabrati svjetliju nijansu, a na donjoj isprobati nešto tamniju ili obrnuto. Također, možete postaviti i tamniju boju na centralni dio usana, a potom ih posvjetliti ka kraju usana. Važno je da na kraju „prelakirate“ sjajem za usne.

Dakle, nemojte se bojati da isprobate ovaj trend jer nemate šta da izgubite sem da, zaista, zasijate svojim makeup look-om, piše Lepota i zdravlje

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,