Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nova tehnika farbanja kose kojoj frizeri predviđaju veliku popularnost

Preuzmite sliku

Ova se tehnika može prilagoditi boji kose svake klijentice pa nijanse variraju od klasičnih, plavih tonova do boje karamele.

Kad je riječ o savršenim fotografijama, mnogi fotografi vole golden hour, razdoblje dana kad sunčeva svjetlost posebno “pada” na objekt fotografije i sve izgleda toplije te – jednostavno ljepše! To se posebno odnosi na kosu, a sličan se efekt može postići i s tzv. ring-lightom zbog čega kosa na fotografijama izgleda zaglađenije i sjajnije.

A upravo je ring-light inspirisao novu tehniku za farbanje kose koja se tako i zove. Kod ove tehnike naglasak se stavlja na pramenove koji uokviruju lice, tako da će ti dijelovi biti svjetliji od ostatka, čak i kad je kosa u repu, objasnili su stručnjaci za Glamour. Ova se tehnika može prilagoditi boji kose svake klijentice pa nijanse variraju od klasičnih, plavih tonova do boje karamele. Nijanse je jedino bitno uskladiti s ostatkom kose kako bi kontrast bio odgovarajući, prenosi Diva.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marianna Hewitt (@marianna_hewitt)

Stručnjaci objašnjavaju kako je ova tehnika vrlo jednostavna za održavanje jer ne zahtijeva česte posjete frizerskim salonima, a prije nego što se odlučite za nju, najvažnije je posavjetovati se s frizerom kako biste zajedno dogovorili nijansu koja najviše odgovara kosi, ali i podtonu lica. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,