Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nova Instagram zvijezda: Tip koji pozira u stilu pop diva (FOTO)

Preuzmite sliku

Ipak, sve to sa ozbiljnim motivom koji se tiče nerealne slike ženskog tijela…

S vremena na vrijeme naiđete na Instagram nalog koji vas natjera da zastanete na trenutak i zapitate se da li vam se sve to samo čini ili je pred vama stvarno to što mislite da jeste. Iza tog naloga stoji Mina Gerges, odnosno dvadesetogodišnji momak iz Kanade, sa jednom prilično neobičnom navikom – da oponaša poznate fotografije najvećih muzičkih zvijezda.

Dakle, ništa od onih kliše Instagram fotografija koje istovremeno volimo i mrzimo: Gerges postuje sebe u obličju Kim Kardashian, Lady Gage, Rihanne, Katy Perry, Nicki Minaj, Beyonce… svih njemu omiljenih zvijezda popularne muzike i to u kostimima koje sam pravi.

Za svaku od ovih imitacija potrebno je oko dva sata pripreme, a Gergesu motiv uopšte nije zabava, iako se mora priznati da su fotografije praktično urnebesne. Kako je izjavio za BuzzFeed, on se nada da će svojim angažmanom pomoći ljudima da „pogledaju pretjeranu izloženost poznatih ličnosti u novom svjetlu, i shvate koliko je ekstremnosti u fotoshopiranju nekih fotografija“, a što sve kao posljedicu ima promovisanje nezdrave slike ženskog tijela.

S obzirom da se broj njegovih pratilaca povećava iz minuta u minut, očigledno da je momak uspio da pogodi žicu mnogih.

Pogledajte neke od njegovih fotografija:

(elle.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje