Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Njihove tajne voljeće svaka žena: 5 trikova Korejki za čisto i mladoliko lice

Preuzmite sliku

5 trikova koje Korejke koriste za njegu kože lica – zbog ovoga izgledaju lijepo, mladoliko i imaju zdravu kožu.

Jednostavni su i može da ih primijeni svaka žena…

U svakoj kulturi podstoje određene tradicije, od oblačenja, porodičnih odnosa, načina poslovanja, ali i uljepšavanja i njegovanja zdravlja, kože i ljepote. Kineskinje imaju bogatu tradiciju njege kože lica prirodnim sredstvima, najčešće na bazi pirinča, Indijke imaju odlične recepte za njegu kose uljima, a sada vam otkrivamo koja je tajna savršenog tena, mladolikosti i lijepe kože lica Korejki.

Trikovi žena iz Koreje su jednostavni, jeftini, ne podrazumijevaju preskupu kozmetiku, a može ih svako primijeniti za čisto lice, njegu i podmlađivanje. Jedan od najzanimljivijih savjeta jeste da ne treba koristiti peškir za brisanje lica, u nastavku ćete otkriti zašto.

Evo kojih 5 savjeta prelijepih Korejki za njegu lica možete i vi da isprobate na svojoj koži:

1. Čišćenje jedan minut – Precizne su i tačno čiste lice jedan minut. U ovu svrhu koriste proizvode za čišćenje lica koje kasnije ispiraju. Uvijek nanose proizvode za čišćenje lica i ispiraju ga odozdo na gore, odnosno od brade do čela.

2. Vodica za lice – Većina Korejki uvijek u neseseru ima “vodicu za lice”. Postoje različite vodice za lice namijenjene raznim tipovima kože, a umjesto tonera koriste sprej za lice, jer pruža hidrataciju i predstavlja dobru pripremu za šminku.

3. Lupkanje umjesto trljanja – Ovo je stari savjet: sve što nanosite na lice treba nanijeti laganim lupkanjem, a ne trljanjem. Ovo će podstaći cirkulaciju krvi u koži, ali može pomoći i da koža lakše upije proizvode. Lupkanje se izvodi nježno, tako što prvo nanesete proizvod na kožu, a zatim nježno lupkate dok koža sve ne upije.

4. Ne koristite peškir – Korejke ne trljaju lice peškirom, jer to može izazvati crvenilo kože. Kada se umiju, preostalu vodu na licu smanjuju tako što se lupkaju prstima po koži. To rade nježno, a koža nije iritirana, ostaje duže vlažna i izgleda svježije.

5. Pred spavanje očistite lice uljem – Čišćenje lica uljem za čišćenje pomaže u uklanjanju prljavštine, nečistoća i sebuma nakupljenog tokom dana. Korišćenje ulja sa prljavštinom omogućava vam da temeljno očistite kožu noću. Umasirajte lijepo ulje po cijelom licu i i polako ga ispirajte. Lupkajte prstima kožu lica kako bi nakon pranja upila vodu i važne materije iz ulja. (Sensa)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,