Subota, 27. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njihov medeni mjesec traje već šest godina: Jedna vjenčanica, 24 zemlje i bezbroj avantura (FOTO)

Preuzmite sliku

Jeff i Jennifer Salvage već šest godina putuju svijetom proslavljajući medeni mjesec. Njih dvoje oboje rade u školi, a ljetnje raspuste koriste odlazeći na putovanja, jer su odlučili da se njihov medeni mjesec nikad ne završi.

Jeff (47) i Jennifer Salvage (43) iz Medforda u New Jerseyu spojili su svoju ljubav prema putovanju sa romantikom i foto-aparatom su zabilježili mnoge divne trenutke sa putovanja.

Njih dvoje su od svog vjenčanja zajedno prešli više od 300.000 kilometara, a Jennifer je na svim tim putovanjima nosila vjenčanicu i predstavljala se kao mlada.

U 24 zemlje oni su se fotografisali na egzotičnim lokacijama i u neobičnim situacijama.

Iza foto-aparata bio je Jeff, koji je do sada napravio 205 fotografija.

Njihova neobična avantura počela je prije šest godina, 2008. godine.

Prije dvije godine pisalo se o njihovim avanturama, ali oni nakon toga nisu stali.

Nedavno su posjetili još pet zemalja sa svoje liste: Australiju, Jordan, Tailand, Kambodžu i Singapur.

Na novim fotografijama vidimo Jennifer kako roni uz Veliki koralni greben, na kamili u Jordanu, na plivanju u Mrtvom moru. Sve vrijeme ona nosi vjenčanicu.

– Vjenčanica i dalje izgleda novo, a nosimo je svuda sa sobom. Prolazila je kroz blato i snijeg, kroz vodu, bila je na mnogo hemijskih čišćenja. Ljudi nas često pitaju koliki nam je račun sa hemijskog čišćenja. Bili smo ubijeđeni da će vjenčanica biti uništena u Jordanu, zbog visokih temperatura, zbog pijeska i loše vode Mrtvog mora. Ali poslije hemijskog čišćenja bila je kao nova – kaže Jeff, koji je profesionalni fotograf.

Kada ne putuju, Jeff i Jennifer rade u školi – Jennifer je savjetnica, a Jeff profesor informatike. Na taj način oboje imaju vremena da tokom ljetnjeg raspusta putuju.

Njih dvoje su se vjenčali na Uskršnjem ostrvu 2008. godine i od tada su posjetili 24 države: Čile, Švajcarsku, Kinu, Egipat, Novi Zeland, Francusku, Italiju, Peru, Norvešku, Jamajku i druge.

Njihove najnovije avanture ovjekovječene su u knjizi „When it Clicks“, koja prati mladine memoare pod naslovom „When it Clicks – One Woman's Journey“.

(zena.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje