Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njegova najdraža poza otkriva šta zaista osjeća i želi od vas

Preuzmite sliku

Razigran seksualni život podrazumijeva i raznolikost, što se ponajviše odnosi i na mijenjanje poza. Ipak, ona omiljena se lako prepoznaje u njoj muškarac najviše uživa te obično vodi do samog vrhunca.

Otkrijte šta njegova omiljena poza govori o njegovim emocijama, ali i o tome šta zapravo želi u odnosu.

Misionarska

Muškarci koji vole misionarski položaju u seksu u životu se strogo drže pravila, vjerni su i nježni partneri koji vas neće razočarati. Ali definitivno takvi muškarci nisu dosadni. U ovom položaju, njegova je sva pažnja usmjerena na partnericu, a tu su i kontakt očima, zagrljaji, poljupci. Ako želite stabilnost i izmjenjivanje nježnosti, takav je muškarac savršen izbor za vas, istaknuo je stručnjak za govor tijela, Jan Hargrave.

Položaj kašike za osjećajnog tipa 

Ovaj položaj u kojem oboje ležite na boku, s time da je on iza vas, otkriva muškarca koji stalno traži potvrdu ženinih osjećaja. Ovaj položaj omogućuje posebnu intimnost, što ukazuje na to da je vaš muškarac osjećajan tip.

Doggy style ga emocionalno ne razotkriva 

Ako vaš muškarac obožava doggy style, on zapravo voli dominirati, biti alfa muškarac i ne želi se previše emocionalno otvarati. Budući da u ovoj pozi kontakt očima izostaje, to on zapravo i želi jer tako dobiva na sigurnosti. Ova poza ne vrišti emocijama koje govore o ljubavi i poštovanju, i ako inzistira na tom položaju, moguće je da ima problema sa samopouzdanjem.

Ako je žena gore, muškarcu je bitno i njezino zadovoljstvo

Iako većina muškaraca najviše voli upravo ovu pozu, ona ne govori puno dobroga o njima. Ako vaš muškarac inzistira na njoj, on zapravo ne želi uložiti previše truda već pušta vama da odigrate igru. Manjak ambicije i motivacije ne odnosi se samo na seks, već i na ostale dijelove života jer je ovaj muškarac uglavnom navikao da mu se sve servira.

Poluzagrljaj je znak da je zadovoljan u vezi

Položaj u kojem žena leži na stomaku, a muškarac je grli prilikom seksa u tzv. poluzagrljaju znak je da mu je ugodno s vama te da je zadovoljan u vezi, objasnila je stručnjakinja za komunikaciju dr. Audrey Nelson.

 • Bliski kontakt za muškarce koji vole nježnost

  Ako vas muškarac privlači sebi tokom seksa, on želi više intimnosti. Naime, privlači vas najosjetljivijem dijelu vrata, žili, a to je znak povjerenja i nježnosti. Takav tip muškarca zapravo voli da partnerica odlučuje u svemu, objasnio je stručnjak za neverbalnu komunikaciju i autor knjige “Ljubavni signali”, dr. David Givens.

  Odmiče li se nakon seksa, boji se obaveza

  Ako se muškarac nakon seksa odmah odmakne od vas, znak je da ne želi obaveze. Tim potezom stvara sigurnu udaljenost od vas, i psihičku i emocionalnu.

  Ležanje na boku nakon seksa otkriva posesivca

  Ako nakon seksa leži kraj vas na boku, muškarac je posve lud za vama, ali i pomalo posesivan. U ovom vas položaju on zaklanja, što ukazuje na dominantnost. Međutim, ako se želi maziti, ali tako da ste vi iza njega, ovaj položaj otkriva nekoga tko voli da se drugi brinu za njega. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje