Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

‘Nisam toliko bogat da kupujem jeftino’: Stvari na kojima nikada ne biste trebali štediti

Preuzmite sliku

Štednja na nekim stvarima i proizvodima je odlična stvar, ali ne vrijedi baš za sve jer zna biti kontraproduktivno.

Ovo su, primjerice, proizvodi na kojima nikad ne biste trebali štediti.

Cipele

Cipele bi uvijek trebale biti udobne i kvalitetne. Budući da cijeli dan provodimo na nogama, one su pod velikim pritiskom. Cipele koje nisu udobne, mogle bi uzrokovati velike zdravstvene probleme, poput bolova u zglobovima i kičmi. Skupe cipele uglavnom su napravljene od kvalitetnog i izdržljivog materijala te odgovaraju anatomskom izgledu stopala.

 • Mašina za suđe

  Mašina za suđe odlična je za štednju vremena i novca. Dokazano je da pranje suđa u mašini troši oko 10 do 15 litara vode, dok ručno pranje troši oko 30 litara vode. Stoga nije potrebno štediti na kupovini mašine za suđe. Uz to, bolje i brže čisti i dezinficira suđe.

  Madraci

  Kvalitetan san važan je za zdravlje, tako da je dobra podloga za spavanje itekako važna. Neudobni i loši madraci vode do nesanice i problema s kralježnicom, što utiče na vaš svakodnevni život.

 • Donje rublje

  Stvari koje nosite ispod odjeće trebale bi se birati s jednako pažljivo kao i sama odjeća. Vaše donje rublje trebalo bi biti udobno te vam ne bi trebalo uzrokovati nelagodu tokom nošenja. Donje rublje loše kvalitete može uzrokovati iritaciju i crvenilo kože, ali i svrbež. Također, grudnjaci loše kvalitete brže gube svoj prvobitni izgled i formu, što znači da trebaju češće mijenjanje, ali mogu i uzrokovati brojne zdravstvene probleme, poput zaustavljanja cirkulacije, poteškoća u disanju i oticanje grudi.

  Električna četkica za zube

  Kako biste smanjili broj posjeta zubaru, važna je pravilna i kvalitetna njega zubi, a u tome će vam pomoći kvalitetna električna četkica. Obična četkica za zube u jednoj minuti napravi oko 200 pokreta, dok električna četkica može napraviti i do hiljadu pokreta po minuti, što pomaže u brizi i njezi zubi. (vecernji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,