Utorak, 26. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nikada se ne ustručavajte da mu kažete ovih pet stvari

Iskrenost je jedan od temelja svakog odnosa, pa tako i onog ljubavnog. Koliko god se ponekad ustručavali razgovarati s njim plašeći se njegove reakcije, samo se sjetite da sve kreće od iskrenosti. I duboko dišite.

Nedostaješ mi

Ako ste u vezi na daljinu ili ste jednostavno neko vrijeme razdvojeni od njega, slobodno mu kažite koliko vam nedostaje. Vjerovatno on vama neće to reći prvi, a možda vam neće reći uopće. Naime, muškarcima i nije baš najugodnije pričati o svojim osjećajima pa nemojte očekivati izljeve emocija. Ali samo zato što se on srami nešto reći, ne bi trebalo sputati vas da prema njemu budete iskreni. Na koncu će mu biti drago, piše cosmopolitan.hr.

Ljubomorna sam

Ljubomora je jako sklizak teren. U principu vam niko neće zamjeriti kada jasno i glasno izjavite da se osjećate ljubomorno, sve dok to činite bez optuživanja njega. Slobodno mu kažite da ste ljubomorni na njegovu kolegicu s posla, prijateljicu ili koga već, no nipošto ga nemojte optuživati za nevjeru, posebice ako za to nemate nikakvog objektivnog povoda. A kada vam kaže da nemate razloga za brigu, vjerujte mu.

Trebam malo prostora

Trebate li u vezi vremena za sebe i malo više prostora, slobodno mu to recite. Sigurni smo da je to isto potrebno i njemu. Osim ako nemate posla s control freak manijakom koji u svakom trenutku traži detaljne izvještaje gdje ste, s kim ste i što radite. U tom slučaju, ovaj je razgovor posebno potreban samo nismo sigurni koliko će on imati razumijevanja za vaše potrebe.

Želim više ljubavi i pažnje

Muškarci često znaju biti zatvoreni po pitanju iskazivanja emocija i pokazivanja nježnosti, ali ako vas nedostatak istoga doista muči i rastužuje, otvoreno mu to recite. Objasnite mu koliko bi vam značile neke male stvari, poput držanja ruke u javnosti, povremenog poljupca ili jednostavnog zagrljaja.

Volim te, ali nisi centar mog svijeta

U vezi ste i naravno da vam je stalo do njega, da ste zaljubljeni u njega i da ga obožavate. No to ne znači da biste trebali prekinuti odnose sa svim ostalim ljudima iz svog života. Nastojte mu objasniti da unatoč vašim osjećajima postoje stvari koje biste voljeli raditi, a koje ne uključuju nužno njega. Objasnite mu to na primjeru njega samog – sigurno želi povremeno otići s drugovima na fudbal, ili do birca na pivo. Bez brige, ako je normalan, shvatit će. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,