Nedjelja, 28. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nije znala da je trudna: Probudila se s bolovima u stomaku i porodila za 8 minuta

Preuzmite sliku

 

 

Žena koja nije znala da je trudna probudila se s bolovima u trbuhu i rodila bebu  osam minuta kasnije, piše The Sun.

Tilda Kantala (23) iz Turkua, Finske, probudila se 28. juna ove godine i osjetila “malu peckajuću bol” nakon koje je ubrzo uslijedila želja za pritiskom i guranjem. Tilda je mislila da je  pojela nešto loše ili nešto što njen želudac ne može podnijeti, prenosi Tuzlanski.ba.

“U prvim trenucima to nije podsjećalo na kontrakcije, ali onda se pojavio vrlo poznat osjećaj – želja za guranjem. U tom trenutku sam shvatila da sam trudna i da ću roditi dijete. Tilda, koja je već bila samohrana majka Alei (2), kaže da se malo udebljala, ali je redovno dobijala menstruaciju te nije ni pomislila da je trudna.

Boravila je u vikendici sa svojom porodicom kada je shvatila da nešto nije u redu. Kaže da je u zadnji čas je uspjela dozvati majku, jer je čula kako ulazi u kuću po nešto.

  • Majka je stigla u trenutku kada se Tilda već počela porađati te je vidjela bebinu glavu sa mnogo crne kose. Otišla je po peškire i pozvala hitnu pomoć, ali do njihovog dolaska Tilda se već porodila i na svijet donijela sina. Hitna je odvela majku i bebu u bolnicu kako bi se obavili svi potrebni pregledi, a beba je na sreću bila poptuno zdrava.

    Nakon dolaska kući, uslijedila je brza kupovina svih potrebnih stvari za bebu, a Tildi je trebalo nekoliko sedmica da se oporavi od šoka koji je doživjela.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje