Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nije se šišao 12 godina: Saša Nikolić iz Velike Plane s najdužom kosom u regionu

Preuzmite sliku

Saša Nikolić je 25-godišnjak iz Velike Plane s najdužom kosom u regionu, ako ne i u svijetu.

Nije se šišao 12 godina, a kada to bude uradio kosu će donirati djeci oboljeloj od karcinoma.

Iako zvuči nevjerovatno, Saša se nije šišao 12 godina, a danas se može pohvaliti najdužom kosom u regionu.

– I što se tiče ženskog i muškog roda mislim da je najduža. Nikada nisam sreo tako nekoga da ima ovako dugu kosu – kaže Saša.

Puštanje kose je počelo spontano. Nije mogao ni da zamisli da će tako brzo narasti, te da će toliko biti specifičan , posebno jer je bajker.

– Nisam volio dugu kosu. Odem kod frizera…i ja odustanem od šišanja – priča Saša.

Razlika između dužine kose i njegove visine je svega 22 centimetra, što znači da je visok 182. Kako je atrakcija svima, dobio je i specijalni šampon za pranje.

– Drugar je počeo da mi pravi šampone, jer je hemičar, došli smo do neke recepture za to i evo i dan danas pravi šampon za mene – kaže Saša.

Ipak, mnogo je posla oko održavanja kose. To najbolje znaju Sašina majka i baka, a često mu pomažu sestra i tetka. Cijeli proces traje više od dva i po sata.

 • – S uživanjem pomažemo da se očešlja i pletemo kiku, volimo što ima tako dugu kosu i što je neobičan – kaže Sašina majka

  – Moja visina – Saletova kosa – dodaje baka.

  Kada je na motoru, na raznim bajkerskim skupovima, Saša je i više od atrakcije. Prilaze mu s namjerom da se fotografišu.

  Nije razmišljao da se prijavi za Ginisovu knjigu rekorda, ali je siguran da se još šišati neće, a kada bi do toga i došlo kosu bi donirao u humanitarne svrhe za djecu oboljelu od karcinoma, jer nije hemijski tretirana.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,