Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatna priča: Zaradio penziju u Njemačkoj, vratio se u domovinu i diplomirao u 70. godini

Preuzmite sliku

Priča Mehmeta Tasa, iz sjevernog turskog grada Sivasa, koji se nakon penzionisanja u Njemačkoj vratio u Tursku, ne bi bila ništa neobična, da po povratku nije upisao fakultet, te danas s 70 godina stekao diplomu i postao fakultetski obrazovan.

Nakon dugogodišnjeg rada u Njemačkoj, Tas je ostvario penziju, a nakon toga se vratio u rodni Sivas. Kako je u mladosti zbog posla bio onemogućen da završi fakultet, Tas je odlučio da to uradi u penziji, te je na Univerzitetu Fatsa u Orduu upisao Fakultet za modni dizajn.

U razgovoru za AA, Tas nije krio zadovoljstvo što je danas diplomirao na Univerzitetu Fatsa, iako je zakoračio u osmu deceniju života.

“Iako sam već u poodmaklim godinama, nisam se predao i uspješno sam završio fakultet. Hvala Bogu, ja sam danas fakultetski obrazovan čovjek”, poručio je Tas.

Istakao je kako za obrazovanje nije bitno koliko je čovjek star, te uputio poziv mladima da nikako ne odustaju od obrazovanja.

“Dovoljno je da imamo želju, a to je pola uspjeha. Neka se niko ne predomisli od sticanja obrazovanja zbog svojih godina. Neka uvijek uče i razvijaju se u nauci”, rekao je Tas.

Na kraju je dodao kako se ne želi zaustaviti na modnom dizajnu, te da želi upisati još jedan fakultet. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,