Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatan talenat mladića iz Cazina: Dr. House olovkom 17-godišnjeg Ismira

Preuzmite sliku

Nadarenost je osobina posebnih ljudi, a jedan od takvih je i Ismir Mujčić, srednjoškolac iz cazinskog naselja Tržac. Njegov talenat za crtanje je nevjerovatan, o čemu svjedoči crtež glavnog lika iz poznate televizijske serije “Dr. House”.

 • Ismir ima 17 godina. Trenutno pohađa treći razred JU “Gimnazija” Cazin. Crtanjem se, kaže, bavi od malih nogu, a ozbiljnije od osmog razreda osnovne škole.

  “Počeo sam kada mi je nastavnik likovnog rekao za jedan rad da je odličan. Od tada postavljam radove javno i izazvali su dosta pozitivnih komentara, kako u školi, tako i van nje”, kaže Ismir za portal Cazin.net.

  Svakim novim danom crtanje sve više doživljava kao jedan veliki dio sebe.

  “Istina je da dok crtate ne mislite ni o čemu, ni o problemima, niti o bilo čemu drugom. Ljudi često pitaju kako je moguće da se zadržim na jednom radu više od 20 sati. Kada crtam, izgubim pojam o vremenu, meni se to i ne dojma kao 20 sati. Ako hoćete da stvarno bude nešto dobro urađeno, onda tome morate posvetiti što više pažnje, pogotovo u crtanju”, kaže Ismir.

  Njegovo najnovije djelo prosto oduševljava. Ismir ne pohađa nikakvu likovnu školu ili kurseve. Ono što stvori, rezultat je velike nadarenosti.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,