Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nesvakidašnji događaj: Doktorica u trudovima pomogla drugoj trudnici da se porodi

Preuzmite sliku

Odmah nakon što je porodila ženu, dr. Hess rodila je svoje drugo dijete

– Oprostite, nisam na dužnosti, kao što vidite – izrekla je kroz trudove doktorica Amanda Hess kada je uletjela u bolničku sobu kako bi drugoj trudnici pomogla da se porodi, uprkos trudovima i porođaju koji je i sama čekala.

Dogodilo se to prije nekoliko dana u bolnici “Frankfort Regional Hospital” u Kentuckyju, gdje pomenuta doktorica radi. Obučena samo u bolničku haljinu, dr. Amanda Hess reagovala je kao što bi i većina njenih kolega postupila u hitnoj situaciji.

– Čula sam je kad je počela vrištati i shvatila sam da se porođaj bliži, a da njen ljekar još nije došao u svoju smjenu. Automatski sam ustala iz kreveta obula se i priskočila ženi u pomoć. Porođaj je počeo, žena više nije mogla čekati, pa nije bilo druge osim da je porodim ja – izjavila je dr. Hess za medije.

Dodala je kako toliko voli svoj posao da joj uopće nije važno u kakvim će uvjetima raditi, najbitnije je pomoći mamama i bebama.

Nedugo nakon što je porodila iznenađenu trudnicu Leah Halliday Johnson, doktorica Amenda odšetala je u drugu sobu i tamo spremna dočekala svoje drugo dijete, djevojčicu Ellen Joyce.

O ovom nesvakidašnjem događaju raspisali su se i lokalni mediji, a javno su je pohvalile i njene kolege te je doktorica Hess dobila znakoviti nadimak – Dr. Mama. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,