Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Neodlučni ste: Odgovorite na ova pitanja i saznajte da li ste spremni za sudbonosno “da”

Preuzmite sliku

Brak je zajednica koja traži mnogo truda i odricanja. Upravo zbog toga, vrlo je važno da budete spremni i sigurni u svoju odluku. Kako znati da ste zaista spremni za brak? Postoje tri pitanja koja bi prije vjenčanja trebalo postaviti, jer iskreni odogovori će vam otkriti sve. 

Da li vam je sreća vašeg partnera najvažnija?

Želite li da saznate tajnu srećne veze i braka? Ona postoji kada oba buduća supružnika sreću svog partnera stavljaju ispred svoje.U ovoj tezi ne postoji nikakva filozofija već činjenica da dvije osobe jedna drugu žele da učine srećnom

Zašto volite partnera?

“Zato što ga jednostavno volim” – najgori odgovor koji možete dati. Ako je vaš odgovor takav, znači da emotivno još uvijek niste spremni za brak i da još uvek ne razumijete značenje ljubavi.

Ako se prije braka ne slažete oko bitnih životnih odluka, kada izgovorite sudbonosno ‘da’ to se neće promijeniti. Suprotno uvaženom mišljenju, leptirići u stomaku i ushićenje koje osjećate prema partneru na početku veze ne predstavljaju ljubav i oni će s vremenom nestati. To ne znači da je i vaša ljubav nestala, već da tek tada isplivala na površinu, piše Zadovoljna.

Ako vas partner čini srećnom osobom na vama je da sebi otkrijete zašto i tek tada ćete biti sigurni jesu li vaši osjećanja i namjere iskreni.

Jeste li spremni na život u kojem ćete nadopunjavati jedan drugoga?

Život u zajednici drugačiji je od onog koji ste vodili prije braka. Pitanje koje morate postaviti glasi – hoće li život kakav želite da vodite, koji vas usrećuje i koji osjećate, moći da vodite i u braku? Drugim riječima, jesu li planovi i način života vas i vašeg partnera isti i da li se spremni na kompromise. To mogu biti manje životne stvari poput onih gdje ćete živjeti, ali i mnogo veće poput one o planovima oko djece i religijskih stavova.

Najbolji način da odgovorite na ovakva važna pitanja je razgovor s partnerom. Ako se prije braka ne slažete oko bitnih životnih odluka, kada izgovorite sudbonosno ‘da’ to se neće promijeniti preko noći, već se problem može samo pogoršati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,