Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nema ih mnogo: Ako se bojite celulita, klonite se ovih namirnica

Preuzmite sliku

Fizička aktivnost i masiranje i te kako doprinose uklanjanju celulita, ali bez zdrave ishrane, ništa nema efekta.

Ako ste sklone celulitu, držite se podalje od ovih namirnica:

1. Sokovi 

Godinama celulit postaje se izraženiji, zbog toga što vaše tijelo, kako godine prolaze, proizvodi manje kolagena pa napetost kože popušta. Ovaj proces starenja kože se ne može zaustaviti – ali se može prolongirati. Razni gazirani, a često i negazirani, voćni sokovi sadrže puno šećera i vještačkih sastojaka, pa brzo smanjuju napetost kože.

 • 2. Pica 

  Osim lošeg genetskog nasljeđa, loša cirkulacija takođe može učestvovati u nastanku celulita. Jedna pica vas uvijek usreći, ali ne treba zaboraviti i na posljedice konzumiranja. Velika količina masnoće i bijelog brašna u kombinaciji su otrov za cirkulaciju.

  3. Preliv od soje 

  Nakon što ste pojeli nešto slano, već se oko stomaka i nadlaktica vide posljedice. Nije ni čudo – jer so za sebe veže vodu – a višak vode se vidi na problematičnim zonama, pogoršavajući celulit.

 • 4. Bijeli hljeb

  Ako želite da se riješite celulita, pozdravite se sa bijelim hlebom. Za razliku od raženog ili rižinog brašna – bijeli hljeb povećava nivo insulina i nosi “prazne kalorije” koje podstiču nastajanje masnih stanica koje se talože na nadlaktici. (prva.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,