Nedjelja, 24. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nekoliko trikova kako se brzo rashladiti bez klima uređaja

Preuzmite sliku

Probudite se, a već je toliko vruće da ne možete živjeti? Treba se ohladiti od ranog jutra i pripremiti se za pakleno vruć dan, a to je najlakše ako dan započnete mlakim tušem.

Da, mlakim, jer ako pustite hladan, trenutno ćete se ohladiti, ali nakon toga biće vam još gore.

Nakon tuširanja dobro je nanijeti blagi losion za tijelo, a ako ste ga držali u frižideru, imaćete stvarno svjež početak dana. Ovaj recept, naravno, vrijedi i kad stignete kući s posla.

Ako na poslu nemate klimatizovanu prostoriju ili je ne palite zato što vam smeta, prirodno rješenje je termalna voda u spreju, a umjesto nje odlično će poslužiti i obična mineralna voda. Špricnite je malo u vazduh oko sebe i na lice i svježina će odmah stići, piše metro-portal.hr.

Po ovim vrućinama najbolje je hodati u otvorenim sandalama kako vam se noge ne bi znojile, a ako imate problema sa znojenjem nogu i neugodnim mirisima koji se šire oko vas zbog toga, kupite sprej protiv znojenja kojeg ćete naći u svakoj malo opremljenijoj prodavnici ili apoteci.

I da, za kraj – ako morate dosta vremena provesti u automobilu tokom dana, ni slučajno nemojte rashlađivati automobil klimom do nekih izuzetno svježih temperatura, jer će vam šok nakon izlaska iz njega biti vrlo snažan, a osjetljiviji bi mogli imati velikih problema sa srcem. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,