Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nekoliko kreativnih prijedloga kako da ukrasite novogodišnji sto sa stilom

Preuzmite sliku

Da bi vaš sto zablistao u novogodišnjoj noći, ne morate potrošiti mnogo novca, ni vremena. Ne morate čak ni biti mnogo vješti u uradi sam projektima. Pronađite genijalne ideje kako da ukrasite sto u prazničnom duhu na vrlo jednostavan način, i to od materijala koje vjerovatno već imate u domu, piše KućaStil.

1. Držač za escajg ili salvete

Korisno i praktično – i ujedno dekorativno!  Ova jelkica napravljena od filca poslužiće vam kao držač za salvete ili escajg (ili oba zajedno). Možete ga napraviti od bilo kog čvršćeg materijala, pa čak i od debljeg ukrasnog papira sa novogodišnjim motivima.

 • Za izradu će vam biti potrebne makaze, jedan list A4 papira za šablon, marker i materijal od kog ćete praviti držač. Najprije isijecite šablon u željenom obliku, a kada budete zadovoljni formom i veličinom, onda isijecite i sam materijal. Sve što treba da uradite na kraju je da zasiječete jelku po sredini kao što je prikazano i vaš držač je gotov.

  2. Dekorativna kartica sa imenom za čašu

  Ukrasnim papirom možete uljepšati i vinske čaše. Izrežite željeni oblik – zvijezdu, pahuljicu, srce… i prosijecite papir do pola kao što je prikazano na slici. Izrežite i manji krug u sredini kako bi kartica bolje legla na dršku od čaše.

 • Pored dekorativne funkcije, ove kartice će vam olakšati da prepoznate koja je vaša čaša: upotrebite različite boje ili oblike za svaku osobu, ili jednostavno napišite imena na svakoj kartici.

  3. Novogodišnja jelka od salvete

  Prvi utisak je važan, zato razmišljajte o svim detaljima. Ako ne koristite ukrasni držač za salvete – i sama salveta može postati ukras. Pratite korak po korak uputstvo sa slika iz galerije i napravićete dekorativnu jelku koristeći samo salvetu.

  4. Prsten za salvete sa prazničnim motivima

  Kupovni držači za salvete mogu biti skupi, ali što je gore, teško je naći baš onakve kakvi vam trebaju. Zato sjajna stvar to što ih možete napraviti sami – u željenom obliku, boji i materijalu, i to veoma lako. Dovoljno je samo da isiječete papir po šablonu koji je prikazan – dat je primjer lista, ali vi možete prilagoditi oblik i napraviti prsten u obliku lampiona, anđeoskih krila, srca, hrasta…

 • 5. Ukrasni prsten za vinsku čašu

  Brzo i lako, po istom principu kao što ste napravili prsten za salvete, možete napraviti i ukras za čašu. Jedino što je potrebno je da prilagodite dimenzije kako prsten ne bi bio preširok.

 • Bonus – Novogodišnji anđeo

  Za kraj, još jedna ideja kako da napravite ukras za sto ili tanjir. Iza izradu anđela biće vam potreban čvršći dekorativni papir koji treba isjeći po šablonu koji je prikazan na slici. Savijte papir tako da se spoje zasječeni dijelovi i vaš ukras je spreman za sto. (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,