Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ne volite momka najbolje prijateljice? Evo kako joj to reći, ako baš morate…

Preuzmite sliku

Priznajte, sigurno je postojao barem jedan momak vaše najbolje prijateljice kojeg niste mogle smisliti, a u nekim trenucima niste ni same sebi mogle objasniti zašto je to tako.

Naime, kako piše Your Tango, glavni razlog zašto ponekad nismo zadovoljne prijateljičinim odabirom partnera je taj što jednostavno smatramo da može bolje i da je on ne zaslužuje. Ipak, najčešće to mišljenje držimo za sebe ili podalje od te prijateljice kako je ne bismo povrijedili. No, ako vas to muči i željele biste s prijateljicom podijeliti svoje mišljenje, u nastavku slijede savjeti kako to najbezbolnije učiniti, prenosi index.hr.

Otvoreno porazgovarajte s njom

Otvoreno recite prijateljici (na lijep i miran način) zašto vam njen momak nije baš drag. Ako ima nekih istaknutih vrlina, navedite i njih i objasnite joj zašto mislite da ona može bolje i da je on ne zaslužuje. Možda ćete joj baš u pravom trenutku otvoriti oči.

Budite pristojni u njegovoj blizini

Nemojte situaciju činiti još neugodnijom šuteći ili kolutajući očima. Budite pristojne, pozdravite ga, nasmiješite se i pokažite prijateljici da se trudite prihvatiti ga.

Nemojte je nagovarati da prekine s njim

Možda se on vama ne dopada, ali to ne znači da ga ona ne smatra svojom srodnom dušom. Vi imate pravo reći svoje mišljenje, ali ako joj budete sugerisale prekid i slično, ona će se osjećati kao da je pod pritiskom i vjerovatno će početi izbjegavati vas, a ne njega.

Nemojte ga optuživati bez razloga

Ako vi samo mislite da se on viđa s drugim curama, nemojte to na sva zvona pričati svojoj prijateljici i ostalima. Tek kada budete imale dokaze, onda je u redu da želite pomoći prijateljici i ukazati joj na nešto što ona možda ne vidi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,