Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ne držite li se ovih pravila, pozdravite se s dugom i iskrenom vezom

par-krevet1
Preuzmite sliku

Parovi ostaju zaljubljeni jer cijene ono što imaju.

par-krevet1

Zasigurno ste imali prilike upoznati parove koji su već godinama zajedno, možda i desetljećima, a još uvijek su zaljubljeni jedno u drugo. Premda u životu nije ništa sa sigurnošću sigurno, donosimo vam sedam pravila koja bi mogla doprinijeti da budete jednako sretni kao i oni.

Slušanje

Slušanje partnera svakako će polučiti dobre rezultate na svakom polju i pomoći će vam da otkrijete neke stvari zbog kojih ćete još više voljeti partnera. Otkrit ćete njegove nade, snove, bol i strahove. Otkrit ćete misli i ideje koje su vam bile nepoznate.

Cijenite se međusobno

Osobu koju cijenite ne želite omalovažiti niti poniziti. Osim toga, teže ćete partnera uzimati zdravo za gotovo i bit ćete oprezniji prema njegovim osjećajima. Kada nekoga uistinu cijenite, počet ćete obraćati pažnju i biti zahvalni na stvarima koje ta osoba unosi u vaš odnos i život na svakodnevnoj razini. Što je najbolje, pronaći ćete način komunikacije kojom ćete mu moći izraziti zahvalnost u svakoj mogućoj prilici.

Praštanje

Bez obzira koliko je ljubav iskrena i duboka, partneri mogu povrijediti jedno drugo neprimjerenim riječima, sebičnim postupcima, zanemarivanjem ili bezobzirnošću. Praštanje takvih stvari je jedno od temeljnih pravila za dugotrajan i skladan odnos. Bez praštanja, prijestupi se u odnosu samo gomilaju. ‘Raščistite’ svoj odnos kroz praštanje.

Smijeh

Smanjuje stres, poboljšava komunikaciju i ispušta hormon sreće. Stvara divne uspomene i pomaže da zamjerke i ljutnja izblijede. Možda vas partner uvijek uspije jako nasmijati, a možda i nije previše duhovit, ali ćete se zajedno početi smijati kada na primjer shvatite da ste oboje zaplakali na neki film. Koji god da je razlog čemu se smijete, znajte da doprinosi vašoj ljubavnoj sreći.

Ljubaznost

Kada je riječ o održavanju ljubavi, ljubaznost je jako bitna. Ljubaznost vodi zahvalnosti te gradi međusobno povjerenje. Teško je voljeti nekoga zbog koga moraš hodati po jajima, jer nikada ne znaš kada će zbog nečega uputiti kritiku.

Flertujte

Flertovanje vam je pomoglo da se zaljubite jedno u drugo, a pomoći će i da vaš ljubavni plamen i dalje gori. Ne morate samo riječima koketirati, zavodite ga i nekim djelima i postupcima. Recite mu kako vas još uvijek privlači i da ste potpuno ludi za njim.

Zaštita

Parovi ostaju zaljubljeni jer cijene ono što imaju. To znači da će učiniti sve da zaštite i sačuvaju svoj odnos. Svaka vrsta nerazumnog ponašanja poput laganja, nevjere, ovisnosti ili pogrešnih prioriteta ugrozit će vašu intimu i zajedništvo. Zato je važno da štitite ono što imate.

Zaljubiti se jedna je stvar, a ostati u ljubavnom odnosu i zadržati ga je nešto posve drugo. Primjenjujte ove savjete na dnevnoj razini i povećat ćete šanse da vam ljubav cvijeta još jako dugo. (eharmony.com / magazin.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: