Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Napustila školu sa 13 godina, a danas je milionerka sa devet akademija ljepote širom zemlje

Preuzmite sliku

“Bilo je teško u početku, naravno. Bio je to novi salon, tek je trebalo da izgradim reputaciju i okupim klijente”.

Katie Godfrey (32) je jedna od uspješnijih britanskih poduzetnica. Ima devet akademija ljepote širom zemlje. Takođe ima i jedan salon ljepote, a proizvodi i niz različitih profesionalnih alata za uljepšavanje, kao i vještačke trepavice. Katie kaže da je zahvalna majci što ju je povukla iz škole, prenosi Super žena.

“Moja mama Karen je postupila dobro. Mnogi bi rekli da je pogrešno dopustiti tako mladom djetetu da odustane iz škole, ali ja sam primjer da vam ne treba nikakva diploma da uspijete u životu. Škola vas ne uči preduzetništvu i ekonomiji. Nije sve u standardnom školovanju”, rekla je Katie, koja je školu napustila zbog vršnjačkog nasilja kome je bila izložena.


Takođe, ova upješna preduzetnica sa “Sun” je govorila i o svom početku:

“Sa 14 godina su me kontaktirali iz jedne agencije za modeling. To mi je mnogo pomoglo, a u poslu manekenke mnogo sam naučila i postavila sam osnove za svoj privatni posao. Sa 16 godina sam krenula na kurseve i sa 18 sam osnovala sopstvenu modeling agenciju. Međutim, imala sam i san da otvorim svoj solarijum do svoje 30. godine. Podigla sam kredit i pozajmila ostatak od roditelja i riješila da iskombinujem solarijum sa poslom manekenke. Poslije šest mjeseci, zatvorila sam agenciju za modeling i okrenula se samo industriji ljepote. Otvorila sam salon i tako je počelo. Bilo je teško u početku, naravno. Bio je to novi salon, tek je trebalo da izgradim reputaciju i okupim klijente. Bila sam u dugovima do guše. Dala sam sebi rok pet godina da isplatim sve i uspjela sam u tome. Upravo mi je pomoglo to što nemam izlaza – znala sam da moram da izguram sve”, rekla je.

Ona je 2009. godine završila kurs za nadogradnju trepavica, a do 2012. godine, već je imala par otvorenih akademija za ljepotu:

“Sada zarađujem milione. Nekad i dalje ne mogu da vjerujem da sam toliko uspješna. Iz ove perspektive sam zahvalna svojim mučiteljima, jer da nije bilo njih ja ovo ne bih postigla. Danas i sama imam kćerku, i kada bi željela da se ispiše iz škole, u potpunosti bih je podržala jer znam da škola nije garancija za uspjeh”, izjavila je.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje