Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Napravite sami napravite micelarnu vodu za čišćenje lica…

Preuzmite sliku

Micelarna voda dubinski čisti, tonira, a neki kažu i da je lekovita i da transformiše kožu. Na tržištu je dostupan veliki broj micelarnih voda, ali Zadovoljna.rs otkriva kako da je napravite same, u kućnim uslovima.

Miceli, po kojima je ovaj proizvod dobio ime, su molekuli koji prirodno privlače prljavštinu tako da prilikom korištenja, s kože ne skidaju njena prirodna ulja koja su joj potrebna da ostane hidrirana i zdrava.

Danas na tržištu ima bezbroj različitih micelarnih voda, a bitno je da ona koju odaberete ne sadrži metale i konzervanse. Ipak, kako biste bili sigurni možete napraviti sami svoju.

Uzmite staklenu posudicu od 150 mililitara koju ste prethodno dezinfikovale alkoholom. Uzmite 90 ml ružine vodice, 3 ml ricinusovog ulja, 20 kapi vitamina E i 5 ml eteričnog ulja šipka. Pomiješajte sve sastojke u bočici i miješajte ih dok ne dobijete homogenu smjesu. Ricinusovo ulje će objediniti sve sastojke. Prije upotrebe protresite bočicu.

Ovako napravljena, micelarna voda će vam trajati sedmicama, a pored toga što znate šta ste u nju sipali, uštedjećete novac.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,