Ponedjeljak, 25. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Napravite “beach lokne” u samo 4 koraka

“Beach lokne” su proslavili Viktorijini anđeli, a omiljena su frizura mnogim ženama.

Većini ne polazi za rukom da naprave ovu odličnu frizuru, zbog toga s vama dijelimo nekoliko savjeta kako da je u 4 koraka napravite.

Priprema kose

Ove lokne ne vole vlažnu kosu, zbog toga nakon što operete kosu morate je i prosušiti. Uzmite pjenu za volumen, nemojte previše, utrljajte u ruke i provucite prstima kroz kosu. Pjena je najbolji izbor jer neće slijepiti kosu a lokne će se održati duže u životu.

Osušite kosu

Sad kad je kosa pripremljena za željeni volumen, potrebno je da je osušite fenom, a kako bi sačuvali kosu od toplotnog oštećenja, nanesite malo spreja, koji štiti vašu kosu od prekomjernog izlaganja visokim temperaturama, a onda je dobro osušite fenom. Kosa mora biti potpuno suha, kako je ne biste dodatno oštetili, kada počnete da je uvijate, prenosi Lepotaizdravlje.rs

Obratite pažnju na visinu uvijanja kose

Kad pravite beach wave lokne, važno je da ne počnete kosu uvijati ni od korijena a ni preblizu vrhovima kose. Najbolje bi bilo da uzmete pramenove debljine 2 cm i uvijate na visini očiju. Zapamtite da krajeve ne smijete stavljati na figaro, jedna stvar je što ćete ih oštetiti a druga jer za ovu frizuru trebaju biti ravni.

Počešljajte se

Završili ste s uvijanjem, kosa lijepo izgleda ali vam je nekako previše uvijena? Ostavite nekoliko minuta da se kosa ohladi i uzmite veliki češalj s kojim ćete počešljati kosu. Nakon toga možete staviti malo laka za kosu ako želite da još duže traju, ali i ne morate. Zapamtite da je ipak najvažnije kakva je vaša kosa i kako se u tim situacijama ponaša. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,