Srijeda, 27. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Napravio matursku haljinu za svoju sestru nakon što je saznao da joj roditelji to ne mogli priuštiti

Preuzmite sliku

Ponekad, kad se čini da nam se želje nikada neće ostvariti, dogodi se čudo i dobijemo upravo ono što želimo.

Roditelji ove djevojke nisu mogli priuštiti da joj kupe ili iznajme haljinu, ne ostavljajući joj drugog izbora nego da propusti maturalnu zabavu, kad se dogodilo čudo, prenosi Tuzlanski.ba. Vidjevši svoju sestru tužnu, brat djevojčice, Maverick Francisco Oyao, priskočio je u pomoć i odlučio haljinu sam izraditi od materijala koje je uspio kupiti. Priča je postala nevjerovatno popularna na  Facebooku gdje je Maverick podijelio i cijeli kreativni proces.

Bright Side donosi priču sa sretnim završetkom.

 • Sve je počelo kada je škola najavila nadolazeću matursku zabavu. Njihovi roditelji nisu mogli priuštiti iznajmljivanje svečane haljine za svoju kćerku, ali Maverickova sestra zaista je željela prisustvovati maturskoj zabavi.

  Maverick se osjećao izuzetno tužno zbog cijele stvari i tada je dobio ideju da kreira haljinu od pristupačnih materijala koje je mogao naći na tržištu. Ali budući da mu je bilo jako teško dovršiti, odustao je. Međutim, vidjevši svoju sestru tako tužnu, Maverick je odlučio pokušati još jednom. Pregledao je različite tipove haljina na YouTubeu i Googleu i naišao na proljetnu i ljetnu kolekciju Michaela Cinca gdje je pronašao upravo haljinu koju je odlučio stvoriti vlastitim rukama.

 • „Ovo mi je bio prvi dan. Bio sam nervozan i nisam znao odakle da počnem. Izrezao sam 9 komada plave tkanine, ukrasio ih satenskom vrpcom i sve ih zajedno sašio da napravim suknju. ”

 • „Budući da u kući nije bilo mjesta, suknju smo isprobali napolju. 50% posla je bilo završeno – haljina moje sestre bila je skoro gotova. ”

 • “Na suknji sam iskoristio cvijetne detalje.”

 • „Ofarbao sam ombre plavi korzet kako bi se uklopio u paletu boja donjeg dijela haljine. Dolazio bih kući iz škole i radio na tome. Ponekad bih bio jako umoran, ali zamišljajući ishod, dobio bih energiju za nastavak teškog rada. ”

 • “Ono što mi se najviše sviđa na haljini su rukavi.”

  „I napokon – dan koji nikada neću zaboraviti! Čak sam i plakao od sreće jer su se sve te neprospavane noći isplatile. ”

 • „I evo me sa sestrom. Nisam očekivao da ću to završiti na vrijeme. Čak sam sumnjao mogu li to učiniti ili ne, jer se koncept razlikovao od onoga što sam radio. Sretan sam što vidim svoju sestru sretnu.” (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,