Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon trudnoće u lokcdownu sestre se porodile u sat i pol razmaka u istoj bolnici

Preuzmite sliku

Ashley Carrut rekla je CNN-u da su ona i njezina sestra Brittany Schille u aprilu otkrile da su trudne, a država im je tad bila u lockdownu radi pandemije.

Termini su im se razlikovali u svega nekoliko dana. Žive blizu i tokom trudnoće su se redovito posjećivale.

– Definitivno smo ostale blizu i u kontaktu – kazala je Ashley.

Njoj su trudovi krenuli 14. decembra u oko dva ujutro, a njezina sestra je tog dana imala zakazani inducirani porod. Tokom poroda su se dopisivale porukama, a Ashley je rekla da joj je bila velika utjeha to što je imala stariju sestru blizu sebe u bolnici M Health Fairview Ridges  u Burnsvilleu.

– Uspjele smo se pozdraviti i pogledati se. To su oni trenuci koje zamišljate kao djevojčica, tako da je za nas to bilo jako emotivno – dodala je.

 • U bolnici su dobile sobe jednu uz drugu, a dijelile su i doktora te medicinske sestre.

  – Smijali su se i pitali prihvaćamo li oklade oko toga koja će roditi prije. Svi su se smijali i bilo je jako zabavno – istaknula je Ashley.

  Njezin sin Cassius John Carrut rodio se prvi, a uskoro je stigao i Zander Paul Schille. On je ime dobio po djedu koji je umro od raka 2016. godine.

  – Bio je važan čovjek u našim životima i vrlo poseban. Imale smo osjećaj kao da je to njegov poklon nama – istaknula je Ashley.

  Kaže da je imala osjećaj kao da im je tata namignuo i podsjetio ih da paze jedna na drugu.

 • – To je bilo baš nalik nečemu što bi on učinio. Tokom trudova i porođaja osjetili smo njegovo i prisustvo Boga. Bolnica je djelovala pomalo zastrašujuće jer zbog Covida nema posjeta i uz supružnike nije mogao biti niko od članova porodice.

  Zander je prvo dijete u porodici  Schille, a Cassius ima stariju sestru koja ima tri godine i već pomaže u mijenjanju pelena i čitanju priča malenom braci. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,