Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon što su ih roditelji ostavili, djed Edin vodi brigu o djeci: “Kupim im hranu, pelene, nekad me zovu mama…”

Preuzmite sliku

Teško je, kaže Edin, objasniti njegov sadašnji život jer ovo nije mogao očekivati. Briga o djeci iziskuje mnogo odgovornosti, ali i sredstava

Edin Džafić iz Breze u BiH, slabog zdravlja i minimalnih primanja, preuzeo je brigu o svojih četvero unučadi, ispričao je u emisiji Ispuni mi želju, javlja Hayat.ba.

Jedan od njegove dvojice sinova nakon razvoda sa suprugom ostavio je četvero djece djedu Edinu i neni.

Briga o četvero djece nije jednostavna, pogotovo kada imaju šest, četiri, tri i godinu i po. Edin brine o njima 24 sata, a supruga pokušava dodatno zaraditi nešto u lokalnoj trgovini kako bi doprinijela.

Teško je, kaže Edin, objasniti njegov sadašnji život jer ovo nije mogao očekivati. Briga o djeci iziskuje mnogo odgovornosti, ali i sredstava. Ono što mu posebno teško pada je to što vidi koliko djeci nedostaju majka i otac.

– Ljubav im je potrebna. Mi se trudimo, ali znamo da majku i oca ne može niko zamijeniti. Sina i snahu sam pitao za sve, ali njih ništa ne interesuje. Sve je ovo sada moj život. Od nekih primanja djecu hranim. Uzimam im pelene. Mene zovu babo, dedo, a nekad i mama. Željni su majke, topline… Mi im pružamo što imamo. Jedna je majka, jedan je otac. Kad ne bih ja imao, njima bih dao. Borim se koliko god mogu. Teško je raditi, a njih čuvati – rekao je Edin Džafić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,