Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon što je 10 godina bila beskućnica, dobila svoj novi topli dom: ‘Ne mogu vjerovati’

Preuzmite sliku

Isaiah je dizajner i poduzetnik koji je od dijela svojih prihoda odlučio pomoći porodicama u nevolji tokom pandemije, uključujući i beskućnike.

Na svom TikToku je nedavno objavio video kako je jednu beskućnicu iznenadio novim domom. Žena koja je 10 godina bila beskućnica ostala je u šoku.

Isaiah beskućnicu Robin poznaje već dugo. Kada je prvi put ugledao bila je bez cipela, pa je prva stvar koju je napravio bila kupnja novih cipele. Obećao joj je da će je ponovno posjetiti i to je i učinio. Od tada joj pomaže na razne načine. Za njen rođendan, koji je bio malo prije Božića, je zamolio svoje pratitelje i poznanike da mu pomognu u prikupljanju donacija kako bi joj za Božić mogao pokloniti ‘krov nad glavom’. Pokrenuo je GoFundMe kampanju.

@isaiahgarzaintlI took the sweetest homeless lady (Robin) shopping for her birthday. Please help me get her a home for Christmas 💕🥺🙏🏼 ##giveback ##HolidayVibes♬ This Wisp Sings by Winter Aid but slowed down – lastmanstanley

I uspio je. U videu koji je pregledan više od 70 miliona puta, vidi se kako Isaiah daje poklon vrećicu beskućnici u kojoj su bili ključevi njenog novog stana.

Robin je bila šokirana.

– Ne, ne. Ti su lud. O moj Bože – čuje se kako govori.

Isaiah je potom prekrio njene oči i odveo je u njezin novi dom koji je lijepo uređen. Kada je vidjela svoj novi stan bila je oduševljena.

@isaiahgarzaintlPART 1: Robin has been homeless for 10 years. Today we got her an apartment thanks to my followers/gofund/tiktok 💕##giveback ##HolidayDecor

♬ This Wisp Sings by Winter Aid but slowed down – lastmanstanley

– Robin je beskućnica već 10 godina. Danas je dobila svoj stan zahvaljujući mojim pratiteljima, GoFundMe kampanji i TikToku – napisao je Isaiah. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,