Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon 32 godine u zatvoru oženio sestru osobe za čije ubistvo je bio optužen

Preuzmite sliku

Priča Crystal i Johna je dokaz da se nikad ne zna kako možete sresti srodnu dušu.

Crystal Straus udala se za čovjeka koji je proglašen krivim i zatvoren zbog ubistva njenog brata, godinama nakon što mu je prvi put napisala da mu je oprostila dok je bio u zatvoru, prenosi magazin.novosti.rs.

Ponovo na slobodi

Sklopila je brak sa Johnom Tiedjenom (57) u svojoj kući, nakon što je ovog vikenda pušten na slobodu zbog ponovljenog suđenja u Ohiu. Tiedjen je iza rešetaka proveo 32 godine nakon što je proglašen krivim za ubistvo Briana McGaryja u junu 1989.

Brian je bio Crystalin polubrat i Johnov najbolji drug. Njih dvojica su živjela zajedno kada je Brian imao 15 godina i bili su cimeri. Brian je pronađen mrtav sa ubodnim i prostrjelnim ranama u svojoj spavaćoj sobi u dobi od 18 godina. Međutim, nakon decenija iza rešetaka, John, koji tvrdi da je nevin, dobio je novo suđenje.

Pušten je uz kauciju, a njegovo ponovno suđenje zakazano je za ovaj mjesec nakon što je njegov pravni tim dostavio nove dokaze u vidu fotografija. Branilac Kimberly Kendal Coral rekla je: “Sudija je odlučio da su dokazi bili dostupni, ishod suđenja bio bi drugačiji.

Snimak ceremonije mladenaca postavljen je na Instagram profilu Johnove advokatice, koja im je ujedno bila i matičar. Crystal je izjavila: „Očigledno ga volim. Da ga ne volim, ne bih bila ovde sa njim. ” Tiedjen je za News5Cleveland rekao da voli Crystal “svim srcem”.

Tiedjen je zaprosio Crystal telefonom, u novogodišnjoj noći prošle godine, kada se par uplašio da nikada neće izaći iz zatvora.

  • “Nisam to uradio”

    Do njihovog vjenčanja došlo je godinama nakon što je Crystal pisala Johnu, rekavši da mu je oprostila u pismu.

    Rekao je: „Napisao sam joj pismo i rekao„ nisam to uradio. Pogledajte ove stvari ‘. “I ja verujem u Boga i znam stvari o tome, ali to nisam učinio.”

    Crystal je prvi put pisala Johnu kada je putovala na jezero Iri 2016. godine, ali nije znala zašto je poslala pismo. Međutim, njih dvoje su ostali u kontaktu, prenosi The Washington Post. Rekla je: „Oboje smo imali nešto zajedničko, gubitak Briana. Počeli smo da razgovaramo i pojavile su se varnice. ”  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje