Ponedjeljak, 29. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nakon 32 godine braka i dvoje djece objavili: “Oboje smo gay i nismo sretni zajedno”

Preuzmite sliku

Brad i Cyndi Marler iz SAD-a bili su u braku 32 godine, a sada, kada su oboje došli u kasne pedesete, odlučili su prijateljima, poeodici i dvoje djece koju su dobili priznati da nisu sretni zajedno jer su oboje – gay.

Odrasli su u vjerskim kućanstvima u Illinoisu i skrivali svoju seksualnost tokom cijelog života jer ih je okolina učila da homoseksualci nisu prihvaćeni i da “odlaze ravno u pakao”. Nekoliko godina nakon sklapanja braka priznali su jedno drugome veliku tajnu, ali su se dogovorili da će je i dalje skrivati od okoline, prenosi Večernji list.

  • “Htjeli smo kuću, psa i dvoje djece. Sve smo to napravili i donijeli odluku da tako funkcionišemo kroz život”, rekli su za medije.

    Ipak, nije sve tako dobro funkcionisralo – Brad je pao u depresiju i, kako kaže, godinama mrzio svoju homoseksualnost. Nije mu bilo jasno zašto mu nije dovoljno sve ono što je izgradio sa Cyndi. “Majka je posumnjala da sam gay kada sam bio tinejdžer. Rekla mi je da to ne smijem učiniti porodici i tu je bio kraj razgovora. Nikada više se ta tema nije pokrenula i vjerovatno sam se zato i mrzio godinama”, priča Brad.

  • Bračni par odlučio je prestati živjeti onako kako drugima odgovara – prodali su dom i preselili u zasebne stanove, ali nisu se još službeno rastali i ne planiraju se prestati viđati. “Još uvijek smo najbolji prijatelji”, kaže Cyndi. Obje kćerke rekle su kako su ponosne na roditelje i sretne jer napokon žive život kakav su oduvijek htjeli.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,