Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon 26 godina stigla mu čestitka od preminulog sina: “Ovo je znak s neba da je on dobro” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Iako je ova čestitka za očev dana stigla 26 godina kasnije, za oca koji ju je primio ona je neprocjenjiv dar koji je nadišao granice života i smrti. Davne 1989. godine Duane Schrock Jr. iz Lynchburga u Virginiji napisao je svom ocu čestitku za Očev dan i poslao je poštom. Poruka se izgubila i otac je nikada nije dobio. Do sada.

Stariji Duane Schrock ispričao je za WSET da je poruka njegovog sina napokon našla put do njega, stigavši na kućnu adresu nekoliko dana nakon Dana očeva ove godine.

“Neko ju je uzeo i nakon svih tih godina poslali su je dalje. I dalje mi oči zasuze kad pomislim na to”, rekao je 87-godišnji otac.

Poruku je pošta očito pokušavala vratiti pošiljatelju te je proslijeđena na nekoliko adresa. Stariji Schrock priznaje da se posljednjih godina selio diljem zemlje.

“Dragi tata, nismo bili u kontaktu već neko vrijeme. Ja sam dobro i jako sam sretan u Richmondu. Volio bih se čuti s tobom. Sretan Očev dan. Tvoj Duane”, pisalo je u poruci koju mu je poslao sin prije 26 godina.

Schrock ističe da je pismo veliko iznenađenje zato što je njegov sin, koji je bio homoseksualac, umro od AIDS-a 1995. godine. Otac dodaje da je njihov odnos bio zategnut jer mu je bilo teško prihvatiti sinovu seksualnu orijentaciju.

“Ovo je poput znaka s neba da je moj sin dobro”, zaključio je. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje