Utorak, 19. Novembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Najveće greške koje pravimo prilikom šminkanja ljeti

Kako biste držali šminku pod kontrolom ljeti, nužno je u rutinu dodati par proizvoda koji će umiriti i osvježiti kožu nakon izlaganja suncu.

Vrlo je važno pri odabiru šminke paziti da koristimo bočice čije će formule biti otporne na visoke temperature, jer moraju osigurati svjež i prirodan izgled čitav dan, prenosi bonjour.ba

U nastavku pročitajte koje greške trebate izbaciti iz vaše rutine kako biste kreirali beauty look bez straha od masnoća i znoja na licu.

Birate teške pudere

Ako možete, u potpunosti zaboravite na pudere. U slučaju da nikako ne možete bez pudera, pokušajte ga izbjegavati tokom dana i umjesto njega koristiti tonirane kreme. One će vašoj koži dozvoliti da diše. Pored toga, ako čak možete i bez toniranih krema, možete koristiti korektor pa prstima natapkati na mjesta na licu gdje imate sitne nepravilnosti ili crvenilo.

Vodootpornu šminku nosite samo na plaži

Vodootporna šminka je idealna tokom čitavog ljeta, gdje god se nalazili i šta god radili.

Preskačete nanošenje kreme sa SPF zaštitom

Ljeti je glavno pravilo “svakodnevno koristite kreme sa SPF zaštitom”. Vaša koža će vam biti zahvalna! Čak i kada vaš puder, BB krema ili korektor imaju SPF zaštitu, birajte hidratantne kreme s visokom SPF zaštitom koje će vašu kožu pripremiti za izlaganje suncu i nanesite je prije šminke.

Birate sjenila pogrešne teksture

Birajte sjenila koja imaju kremastu teksturu i brzo se suše.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje