Ponedjeljak, 28. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Najpraćeniji TikToker iznenadio javnost: “Ja sam hafiz Kur'ana”

Preuzmite sliku

Khaby Lame TikToker koji je i zvanično svrgnuo megapopularnu tinejdžericu Charli D'Amelio s trona i postao najpraćeniji račun na TikToku, iznenadio je javnost rekavši kako je naučio napamet cijeli Kur'an.

Naime, Khaby je otkrio kako je ne samo praktikant musliman nego i hafiz Kur'ana.

Jedan italijanski medij obavio je razgovor sa najpraćenijim TikTokerom, a na pitanje o vjeri, rekao je: “Da, ja sam musliman”.

U dijelu intervjua na pitanje “Da li je škola u koju je išao vezana za islam?” odgovorio je: “Da, škola u koju sam išao je bila islamska. Ja sam musliman. Naučio sam napamet cijeli Kur'an”.

Ovaj rođeni Senegalac trenutno živi u Torinu. U Italiju je sa porodicom preselio kada je imao godinu dana. Roditelji su ga poslali u školu Kur'ana u blizini Dakara u Senegalu kada je imao 14 godina.

Senegalski komičar mjesecima je vodio bitku za sljedbenike s D'Ameliom, prije nego što je konačno nadmašio 142.1 milion pratitelja 18-godišnje plesačice. Khaby sada ima 142.4 miliona pratitelja, što nije loše za nekoga čiji je račun aktivan tek nešto više od godinu dana, tačnije od aprila 2021.

Davdesetdvogodišnji Khaby do marta 2020. bio je tvornički radnik u talijanskom industrijskom gradu Chivassu. Tokom korone izgubio je posao te se bez ikakvih prihoda vratio u roditeljski dom. Njegova porodica se u Italiju doselila iz Senegala, a život im nije bio nimalo lagan. Otac ga je nagovarao da počne tražiti drugi posao, ali Khaby se tada okušao u nečem sasvim drugom. Počeo je kreirati sadržaj za aplikaciju TikTok.

Njegove snimke na TikToku baziraju se na često nepotrebnim takozvanim “life hackovima”, ukazujući na njihov apsurd. Mladi tiktoker pokazuje kako se isti ti zadaci mogu izvoditi na puno jednostavniji način. Primjera radi, u svojim videima pokazuje kako se bananu jednostavno može oguliti, umjesto da se nareže nožem. Pri tome nikada ne kaže ni jednu riječ.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,