Subota, 24. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Najplodniji dan u godini je 11. decembar

kalendar
Preuzmite sliku

Prikupljeni podaci pokazuju kako je sutra najplodniji dan u godini, baš kao što je 16. oktobar dan kada se rađa najviše djece

kalendarPrema nekim istraživanjima na sutrašnji dan bit će začeto najviše djece nego bilo koji drugi dan u godini, piše Daily Mail. To se podudara i s tablicom koja je nedavno napravljena, a prema kojoj je najčešći datum rođenja 16. oktorba, uzmemo li u obzir da prosječna trudnoća traje 40 sedmica.

Decembar je uopšteno vrlo ‘plodan’ mjesec za one koje planiraju postati roditeljima, a isto tako se najviše djece rađa u oktobru. Stručnjaci imaju vrlo logično objašnjenje. Kažu kako je zima puno pogodnija za začeće jer je kvaliteta muškarčeva sjemena zimi mnogo veća nego ljeti, uglavnom zbog niskih temperatura.

Također, stručnjaci smatraju kako se ljudi zimi češće upuštaju u seksualne odnose nego ljeti, vjerovatno zbog prazničnog ugođaja. Ovu teoriju potvrđuje i kompanija LoveHoney, jedna od najvećih trgovina seks-igračkama čiji podaci iz godine u godinu pokazuju porast prodaje njihovih proizvoda neposredno prije 11. decembra, prenosi Dnevnik.hr.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: