Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najluksuzniji hotel na svijetu: Cijena noćenja 1000 eura (FOTO)

Preuzmite sliku

Autoritet za luksuzna putovanja Luxury Travel Intelligence (LTI) proglasio je Kudadoo najboljim hotelom na svijetu u prošloj godini…

Kudadoo Maldives Private Island novi je luksuzni resort koji se otvorio krajem 2018., no pažnju bogataša plijeni još otkako je najavljena  njegova izgradnja, prenosi punkufer.hr.

U cijenu je uključeno gotovo sve što gosti požele, od fine dininga i vrhunskih vina do oceanskih avantura, luksuznih spa tretmana koji uključuju i jedinu slanu sobu na Maldivima te osoblja koje je neprestano na usluzi. Gosti mogu birati hoće li jesti u restoranu ili u privatnosti vlastite rezidencije uz svjetlost svijeća na plaži.

Dizajn smještaja s 5 zvjezdica potpisuje renomirani arhitekt Yuji Yamazaki, a podijeljen je u 13 jednokrevetnih rezidencija, od kojih se svaka prostire na 300 četvornih metara, te dvije dvokrevetne od 380 „kvadrata“. Svaka ima golemu terasu s bazenom. Prepoznatljivi krov sa solarnim pločama omogućuje otoku potpunu samoodrživost solarnom energijom.

Autoritet za luksuzna putovanja Luxury Travel Intelligence (LTI) proglasio je Kudadoo najboljim hotelom na svijetu u prošloj godini, a sudeći prema fotografijama koje možete pogledati u galeriji, luksuza ne nedostaje. Cijena noćenja kreće se od oko 1000 eura. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,