Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najluđi zahtjevi imućnih razmaženih putnika: Možete li, molim vas, ugasiti motor aviona?

Preuzmite sliku

Kad imate novca, sebi možete da priuštite svašta, pa između ostalog i let biznis klasom. Naravno, dok je neki uzimaju zbog udobnosti, uvijek postoje i razmaženi bogataši, a njihovi zahtjevi često su na granici sa bizarnim.

Britanski Telegraf ih je istražio, a ovo su neki od čudnijih zahtjeva sa kojima se susrelo osoblje u biznis-klasi.

Pobuna zbog lješnika

Vjerovatno jedan od najslavnijih incidenata u avionskom prometu dogodio se 2014. prilikom polijetanja sa njujorškog aerodroma, a razlog svemu bilo je – serviranje lješnika. Naime, Cho Hyun Ah, ćerka vlasnika južnokorejske avionske kompanije u čijem se avionu incident i dogodio, digla je paniku zbog načina na koji su lješnici posluženi.

Oni su putnicima dati u drvenoj posudi, a Cho je smatrala da se u prvoj klasi moraju servirati isključivo na tanjiru. Bijesna, napravila je incident, pozvala stjuardesu i šefa kabinskog osoblja, naložila im da kleknu ispred nje, izvine se, a potom naredila njihovo iskrcavanje. Zbog svega toga avion je sa polijetanjem kasnio 20 minuta, a razmažena gospođa na kraju je završila na tri mjeseca u zatvoru zbog ometanja bezbjednosti u vazduhu.

Želim svoju pidžamu

Dva putnika prve klase koja su letjela iz Melburna žestoko su se pobunila kad im je osoblje reklo da ne mogu da dobiju pidžame većih brojeva jer ih trenutno nemaju. Zbog toga su odlučili da ne polete i tražili iskrcavanje. Njihovoj molbi je udovoljeno, a pilot je ostalim putnicima u avionu objasnio razlog zbog kojeg će kasniti rekavši da “neki putnici ne žele da se ukrcanju u avion ako nema dovoljno velikih pidžama”. Sto ljudi – sto ćudi.

 • Možete li smanjiti buku motora?

  Neki roditelji nemaju srama kad je riječ o njihovoj djeci pa je tako jedan putnik zatražio da se usred leta, na trenutak – motor ugasi. Priču je na Reditu podijelio jedan od putnika: “Nisam dio osoblja, ali letio sam prvom klasom iz Dubaija za Njujork. U jednom trenutku sjedim i ne vjerujem šta čujem – čovjek u mojoj blizini mrtav hladan pita stjuardesu može li pilot da ugasi lijevi motor kako bi njegov sin mogao na miru da spava. Treba li na ovo ikakav komentar?

  Nadoknada za nered

  Jedna žena koja je letjela za Las Vegas polila se vodom, a nakon toga je zatražila da joj se kao kompenzacija za “pretrpljeni strah” donese pet votki i deset ćebadi. Ponavljamo, ona se sama polila, ali žena je, kako kaže osoblje, bila u vidno alkoholisanom stanju, a u jednom trenutku je počela da izmišlja da je napalo osoblje.

  Mrzim svoje mjesto

  Ivana Tramp, nekadašnja supruga bivšeg predsjednika SAD-a, s leta je izbačena 2009. godine. Naime, za početak je bila nezadovoljna sjedištem koje je dobila, a vidjevši da u njenoj blizini ima i djece, počela je da viče da želi kući. Navodno je čak i psovala jedno dijete, pa joj je uskoro želja za izlaskom iz aviona – ispunjena.

  Zašto moja drugarica ne može sa mnom

  Pjevačica Courtney Love uhvaćena je 2003. godine na londonskom aerodromu Heathrow zbog svog agresivnog ponašanja. Lov se drala i vrijeđala osoblje koje nije dopuštalo da njena drugarica sjedi do nje u prvoj klasi, a osoblje to nije moglo da dopusti jer njena drugarica nije imala kartu za prvu klasu. Courtney se smirila tek kad je uhvaćena. (punkufer.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,