Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najlakši način čišćenja masng filtera kuhinjske nape i to bez ribanja

Preuzmite sliku

Filtere kuhinjske nape potrebno je često i temeljito čistiti kako bi vaša napa imala dugotrajan vijek.

Sama pomisao na prljavi filter kuhinjske nape stvara zgražanje. Definitivno ne postoji ni jedno mjesto u domu koje sadrži više masnoće. Osim što ventilira prostor i usisava neugodne mirise, kuhinjska napa neminovno skuplja veliku količinu masnih čestica jednostavno zbog toga što se uglavnom nalazi u neposrednoj blizini šporeta.

Filtere kuhinjske nape potrebno je često i temeljito čistiti kako bi vaša napa imala dugotrajan vijek. Međutim, to nije ni malo jednostavan posao, od samog skidanja filtera pa do pranja tvrdokornih mrlja. Ako ste ikada probali ribati te naslage masnoće znati ćete o čemu govorimo kada kažemo da je to posao koji oduzima sate vašeg dragocjenog vremena, a uz to još zahtjeva veliki napor.

  • U slučaju da vrijedno pazite i često perete filter kuhinjske nape onda ste se vjerovatno susreli sa situacijom da isti možete staviti u mašinu za pranje posuđa i oprati ga kao i obično posuđe, pod uvjetom da mu je veličina prikladna za vašu mašinu i da nema previše taloga masnoće na sebi.

    Ako ste isprobali ovaj jednostavniji trik i ipak vam nije uspjelo očistiti filter onda je vrijeme da isprobate nešto još jednostavnije. Skoknite do prve trgovine za koju znate da u prodaji ima proizvode za zaštitu i njegu automobila i kupite si odmašćivač za automobile na bazi vode. Kada dođete kući napunite kadu ili posudu, koja je dovoljno velika da u nju može stati cijeli filter kuhinjske nape, vrućom vodom i stavite odmašćivač unutra, a potom namočite filter i ostavite tako nekoliko minuta. Nakon toga samo isperite čistom vodom i sami se uvjerite u efikasnost ovog trika. (jutarnji,hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,