Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najgora mjesta u kući za skrivanje novca

Preuzmite sliku

Ako se odlučite da novac držite u kući, postoje mjesta na koja ga nikako ne bi trebalo ostavljati jer ćete bez njega, ako se lopovi pojave, ostati skoro sasvim sigurno.

Ispod dušeka

Dušek na krevetu je jedno od prvih mjesta koje će se naći na udaru lopova, a i postalo je “klasika”, pa će i oni koji se inače ne bave ovim “poslom”, sasvim sigurno započeti potragu odavde.

Kućni sef

Potpuno je svejedno da li je sef veliki ili mali, da li ima šifru, katanac ili ključ. Čak iako je pričvršćen za zid ili namještaj, nema garancije da nećete ostati bez njega.

Ormarići, fioke

Čak i da novac u ovakvim komadima namještaja držite pod ključem, lopovi su dobro opremljeni svim potrebnim alatima, ali i vrlo uvježbani u obijanju brava.

Korpe za veš

Tuđi prljavi veš ne djeluje primamljivo nikome, pa se čini kao dobra ideja za čuvanje novca. Međutim, nije naročito teško prevrnuti korpu i istresti njen sadržaj, tim prije što ovaj posao traje oko minut-dva.

Iza slike ili ispod lampe

Filmski predlozi za čuvanje novca u realnosti nisu najbolja ideja. Na ovakvim mjestima ne može da se sakrije previše novčanica, jer će izgledati upadljivo, a da bi se ova mjesta pregledala, potrebno je samo oboriti lampu ili pomjeriti sliku.

“Zakopano blago”

Mala je vjerovatnoća da će dvorište biti mjesto za potragu, a mala je vjerovatnoća i da će ga neko u njemu kriti. Rupa je možda najbolja ideja, ali i ovo rješenje ima mane: zaboravićete gdje se nalazi, novac može da pokisne, a njime može da se pozabavi i kućni ljubimac. (NN)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,