Ponedjeljak, 9. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Najglasniji alarmi svake ljubavne veze

Progutane frustracije prije ili kasnije izlaze na površinu, a tada neće biti sretnog kraja…

1. Svako malo se uovite kako maštate da je vaša veza poput nečije druge. Primjećujete kako cura i dečko sretni i zagrljeni guguću na klupici u parku, kako vaš komšija najmanje jednom sedmično ženi kupuje cvijeće, kako vaša prijateljica uživa u svakoj sekundi s dečkom i nikad nije živčana ili frustrirana, a povrh toga vaše nezadovoljstvo opravdavate lošom vezom i krivicu prebacujete na partnera? Ako doista mislite kako bi vaša veza bila bolja da se vaš dečko više potrudi, znači da niste pomislili, čak i ako je to istina, što biste vi mogli napraviti da veza bude bolja. Stoga dobro razmislite želite li uložiti trud u vezu, to jest želite li uopšte biti u vezi – kako god, važno je da razgovarate s partnerom o svemu što vas muči, piše comsopolitan.hr.

2. Sve je manje strasti i seksa. Sve rjeđi seks obično je odraz problema u vezi. Naime, teško je održavati tjelesnu bliskost ako nema emocionalne. Stručnjaci kažu da mnoge veze funkcionišu – čak i ako postoje problemi – ako je seks dobar. No kad zahlade seksualni odnosi, probleme je nemoguće tolerisati. I ovdje, kao i kod svih znakova, vrijedi univerzalno pravilo: trebali biste popričati s partnerom te razmotriti kako ćete se ponovno zbližiti ili se jednostavno u miru rastati – ako više niste sigurni da među vama ima dovoljno ljubavi.

3. Sve češće imate potrebu nešto reći, ali to prešućujete. Došlo je do svađe i imate potrebu razgovarati s dečkom, međutim vi to ne radite, nego zamišljate razgovor u kojem mu objašnjavate sve što vas muči a to ne možete provesti u stvarnost – onda imate ozbiljan problem. Naime, stručnjaci tvrde da ste svjesni da imate drugačije stavove te da razmišljate drugačije od njega, ali ako mu to zaista kažete, doći će do još većih problema te zahlađenja odnosa. Progutane frustracije prije ili kasnije izlaze na površinu, a tada neće biti happy enda.

4. Pomno analizirate svaku njegovu riječ i postupak. Ako već neko vrijeme često analizirate koliko se zapravo žrtvujete i čega se sve odričete da bi veza bila uspješna – a partner ne vraća istom mjerom, velika je vjerovatnoća da nešto nije u redu. Ako brojite ko je koga koliko puta poljubio, dao kompliment, rekao oprosti ili napravio nešto lijepo, to odaje vaše nezadovoljstvo.

5. Sve vam je teže zamisliti budućnost s njim. Pomisao na budućnost s vašim dragim izaziva kod vas nelagodu, a i želudac vam se počne okretati od muke? Sve češće razmišljate o tome kako bi bilo genijalno da ste solo, izlazite bezbrižno s ekipom i planirate si dan kako vam odgovara? To su očiti znakovi želje za osamostaljenjem, odnosno odvajanjem od partnera. Međutim, budite oprezni: mnoge cure (a i momci) često tako razmišljaju, ali ne pomisle šta zaista gube kad veza pukne… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,